Μεντιλίμπαρ: «Όταν έρχεσαι στη μέση της χρονιάς κάτι δεν πάει καλά αλλά θέλω να κερδίσω τα πάντα»

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

Μεντιλίμπαρ: «Όταν έρχεσαι στη μέση της χρονιάς κάτι δεν πάει καλά αλλά θέλω να κερδίσω τα πάντα»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:29 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:36 - 14.02.2024

Συνέντευξη Τύπου εν όψει του Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος παραχώρησε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος μίλησε για την κατάσταση της ομάδας αλλά και τις επιθυμίες του.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στην έδρα του τη Φερεντσβάρος, θέλοντας να κάνει το πρώτο βήμα για την επόμενη φάση του Europa Conference League. O Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παραχώρησε συνέντευξη τύπου εν όψει του αγώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μεντιλίμπαρ:

Για το ιδανικό αποτέλεσμα στο Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος: «Καλησπέρα (στα ελληνικά). Ποτέ κανείς δεν ξέρει ποιο είναι το ιδανικό αποτέλεσμα, γιατί ακολουθεί ένα ακόμα παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και να κάνουμε ένα έξυπνο παιχνίδι. Θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να κάνουμε ότι μπορούμε στο δεύτερο ματς ώστε να προκριθούμε».

Για το γεγονός πως έσωσε τη Σεβίλλη και το τι θέλει να πετύχει στον Ολυμπιακό: «Ξέρω ότι ήρθα σε έναν μεγάλο σύλλογο. Αν ήταν όλα τέλεια δεν θα είχαν γίνει αλλαγές προπονητές. Όταν έρχεσαι στη μέση της χρονιάς τα πράγματα δεν πάνε καλά. Θέλω να κερδίσω τα πάντα, αλλά ξέρω ότι δεν είναι εύκολο. Δεν υπάρχει τίποτα που να μας αφήνει εκτός στόχων».

Για το τι χρειάζεται να βελτιώσει η ομάδα: «Νομίζω ότι αυτό που μας λείπει είναι αυτό που εκπροσωπεί η χώρα και ο Ολυμπιακός. Χρειαζόμαστε λίγο περισσότερη επιθετικότητα και με αυτή θα καταφέρουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια»

Για το ποια είναι η γνώμη του για τη Φερεντσβάρος και τις ομοιότητες Σεβίλλης - Ολυμπιακού: «Η ομοιότητα είναι η χρονική στιγμή που ήρθα. Θα πω αυτό που είπα στη Σεβίλλη, ότι υπάρχει ποιότητα. Δεν πρόκειται να κατονομάσω παίκτες αλλά ο διπλανός είναι από αυτούς. Πρέπει να βγάλουμε από τους παίκτες τον καλύτερό τους εαυτό».

Για το ματς με τον ΟΦΗ και το σύστημα εν όψει Φερεντσβάρος: «Είναι αλήθεια πως το μόνο παιχνίδι που είδα από κοντά ήταν με τον ΟΦΗ, αλλά είχα δει πριν και άλλα ματς. Για αυτό και δεν θα κρίνω από αυτό. Δεν λείπει η ποιότητα αλλά άλλα πράγματα. Σίγουρα οι αντίπαλοι αύριο και της Κυριακής έχουν άλλη ποιότητα, Με τον ΟΦΗ κερδίσαμε γιατί βάλαμε δύο γρήγορα γκολ. Στα επόμενα παιχνίδια θα χρειαστούν παραπάνω πράγματα».

Για τα νικηφόρα ντεμπούτα του: «Δεν το ήξερα τώρα το μαθαίνω αλλά εύχομαι να συνεχιστεί το σερί»

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και αν επικοινώνησαν: «Ναι μίλησα με τον Ερνέστο πριν έρθω εδώ και ξέρω ότι τον έχουν πολύ ψηλά στον Ολυμπιακό. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάμε πολύ. Σαν παίκτες βρεθήκαμε μαζί στην ίδια ομάδα και κάθε τέλος της σεζόν βρισκόμαστε μαζί για φαγητό. Όσο για τις ομοιότητες τις αφήνω σε εσάς να τις εντοπίσετε και ελπίζω να τις δείτε στο τέλος της χρονιάς».

Για το τι θα κρίνει τους δύο αγώνες των δύο ομάδων: «Είναι ένας προκριματικός ανάμεσα σε δύο ομάδες που θέλουν και οι δύο να προκριθούν. Το κλειδί του αγώνα δεν είναι απλό να το εξηγήσει κάποιος. Πρέπει να παίξεις. Αν ξέραμε ποια θα ήταν τα πράγματα που έπρεπε να κάνουμε για να κερδίσαμε θα το είχαμε κάνει»