Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του: «Πρώτα η Φενέρ, πάμε βήμα-βήμα»

Ο Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του: «Πρώτα η Φενέρ, πάμε βήμα-βήμα»

Αυτή είναι η άποψη του Βάσκου προπονητή στο Ρέντη…

Παίζει πολλά ο Ολυμπιακός μέσα σε λίγες ημέρες και αυτό το γνωρίζουν καλά στην ομάδα, όπως το ξέρει και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Πρώτα έχει τη συνέχειά του στην Ευρώπη και μία ιστορική στιγμή για να προκριθεί σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Από εκεί και πέρα όμως έχει μπροστά του και ένα μεγάλο ματς, με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, ματς το οποίο θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια των «ερυθρόλευκων» στο πρωτάθλημα. Εάν δηλαδή θα παραμείνει μέσα στο κυνήγι του τίτλου ή θα μείνει πίσω και θα είναι δύσκολα τα πράγματα για να το γυρίσει και πάλι.

Αυτό όμως το οποίο τονίζει από την πλευρά του ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, είναι ότι η ομάδα του βλέπει κάθε ματς ξεχωριστά. Δε θέλει ο Βάσκος τεχνικός να έχουν στο μυαλό τους οι παίκτες του πολλά, για να μη χάσουν και τη συγκέντρωσή τους. Στους ποδοσφαιριστές του ο Μεντιλίμπαρ λέει ότι θα πρέπει να προχωρήσουν βήμα-βήμα, αυτή είναι άποψη που έχει και το λέει συνέχεια.

Είναι και το κίνητρο της Ευρώπης

Από την άλλη δε θα μπορούσε κιόλας ο Μεντιλίμπαρ να «φορτώσει» στους παίκτες του και τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Διότι καταλαβαίνουν όλοι ότι το ματς με τη Φενέρμπαχτσε είναι το μεγάλο κίνητρο για τους «ερυθρόλευκους» ποδοσφαιριστές. Και είναι λογικό κάτι τέτοιο, γιατί έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση και να διατηρήσουν «ζωντανό» και το όνειρο ενός ευρωπαϊκού τελικού, από τη στιγμή που εάν έρθει η πρόκριση με τη Φενέρμπαχτσε, τότε ο Ολυμπιακός θα πάει στα ημιτελικά του Conference League.

Οπότε θα ήταν και δύσκολο να μπορέσει ο Μεντιλίμπαρ να βάλει στο μυαλό των παικτών του και τον επόμενο αγώνα, αυτόν με τον ΠΑΟΚ. Ένα ματς με το οποίο θα ασχοληθούν οι Πειραιώτες μετά από την Τουρκία, θα έχουν δύο ημέρες, Παρασκευή και Σάββατο, έτσι ώστε να σκεφτούν και να προετοιμαστούν για το παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς. Και ο ΠΑΟΚ άλλωστε, στην ίδια φάση είναι, έχοντας τη ρεβάνς με την Μπριζ.