Ο ξεκούραστος Ποντένσε ετοιμάζεται για Τουρκία

Ντανιέλ Ποντένσε

i

Ντανιέλ Ποντένσε/©Intime

Ο ξεκούραστος Ποντένσε ετοιμάζεται για Τουρκία

Διονύσης Βερβελές 11:38 - 15.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:39 - 15.04.2024

Έχει να παίξει δύο εβδομάδες και την Πέμπτη (18/4) θα αγωνιστεί κόντρα στη Φενέρμπαχτσε

Στο πρώτο ματς που έδωσε ο Ολυμπιακός με τη Φενέρμπαχτσε στα προημιτελικά του Conference League, δεν είχε στη διάθεσή του τον Ντάνιελ Ποντένσε, καθώς στο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία είχε δεχτεί κίτρινη κάρτα και είχε να εκτίσει ποινή ενός αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» στο Καραϊσκάκη είχαν σε καλή βραδιά τους Φορτούνη, Γιόβετιτς και έτσι το κενό του Πορτογάλου δε φάνηκε…

Από την άλλη, όμως, τώρα στην Τουρκία θα χρειαστούν την ποιότητα του Ποντένσε, ο οποίος έχει την ικανότητα να κάνει άνω-κάτω μία άμυνα. Ιδιαίτερα αυτή της Φενέρμπαχτσε η οποία έχει δείξει πως έχει τα κενά της, φάνηκε άλλωστε αυτό και στο πρώτο ματς μέσα στο Καραϊσκάκη. Υπάρχει όμως ένα ερωτηματικό αναφορικά με τον Ποντένσε και αυτό έχει να κάνει με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος.

Ο Πορτογάλος είχε δεχτεί κάρτα και στον αγώνα με τον Άρη στο Καραϊσκάκη και για αυτό ήταν εκτός πλάνων του παιχνιδιού στη Λαμία. Και από τη στιγμή που δεν έπαιξε ούτε με την Φενέρ εντός έδρας, έχει μείνει πλέον χωρίς αγώνα στα πόδια του σχεδόν δύο εβδομάδες. Στις 3 Απριλίου ήταν η τελευταία φορά που έπαιξε επίσημο ματς και ήταν ο αγώνας με τον Άρη στο γήπεδο του Φαλήρου. Ματς που σκόραρε κιόλας.

Οπότε το μόνο ερωτηματικό που υπάρχει για τον Ποντένσε είναι η αγωνιστική του κατάσταση και ο ρυθμός που θα έχει. Ιδιαίτερα τώρα που έδειχνε ότι είχε βρει ξανά τον καλό του εαυτό και συνεχώς έδινε στην ομάδα είτε γκολ είτε ασίστ. Από την άλλη, όμως και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος θέλει να τσεκάρει τον Πορτογάλο στις προπονήσεις μέχρι το ματς της Πέμπτης, πιστεύει αρκετά στην εμπειρία που διαθέτει ο Ποντένσε.

Και ο ίδιος γνωρίζει καλά το κορμί του και την αγωνιστική του κατάσταση. Όπως επίσης στηρίζεται ο Βάσκος τεχνικός και στο κίνητρο που υπάρχει για το ματς με τη Φενέρμπαχτσε, αφού με πρόκριση ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στα ημιτελικά μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης!