«Αιχμές» Σιριγκού για Φενέρμπαχτσε: «Το πολεμικό κλίμα που δημιούργησαν κάποιοι επηρεάζει τη διαιτησία»

Ο Σιριγκού

i

© Intime

«Αιχμές» Σιριγκού για Φενέρμπαχτσε: «Το πολεμικό κλίμα που δημιούργησαν κάποιοι επηρεάζει τη διαιτησία»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:16 - 14.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:16 - 14.04.2024

«Αιχμές» για τον διαιτητή στο Καραγκιουμρούκ - Φενέρμπαχτσε άφησε ο τερματοφύλακας της πρώτης, Σαλβατόρε Σιριγκού, με αφορμή τις αποφάσεις του στον αγώνα.

Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε της Καραγκιουμρούκ με 2-1, ένα σκορ το οποίο, μάλιστα, πέτυχε με ανατροπή. Με αυτόν τον τρόπο, η αντίπαλος του Ολυμπιακού πάτησε προσωρινά στην κορυφή της Super Lig και πλέον εστιάζει στο παιχνίδι της Πέμπτης (14/4). Ωστόσο, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με παράπονα από τους γηπεδούχους, θεωρώντας πως η διαιτησία ήταν πιο ευνοϊκή για τα «Καναρίνια».

Ανάμεσα σε εκείνους που εξέφρασαν τη δυσφορία τους προς τον ρέφερι, Τουγκάι Κάαν - Νουμάνογλου, ήταν και ο τερματοφύλακας της Καραγκιουμρούκ, Σαλβτόρε Σιριγκού. Ο πάλαι ποτέ αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν άφησε «αιχμές» για τη Φενέρμπαχτσε, τονίζοντας πως το πολεμικό κλίμα που δημιούργησε το τελευταίο διάστημα προκάλεσε επιρροή στους διαιτητές.

«Κάποια γεγονότα από το σημερινό παιχνίδι με κάνουν να νιώθω ότι πρέπει να εξηγήσω μερικά πράγματα για τη δυναμική που έχει το ποδόσφαιρο. Αυτό το διάστημα δημιουργήθηκε από κάποιους ένα πολεμικό κλίμα στο τουρκικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς αυτό επηρέασε και τον διαιτητή. Η Φενέρμπαχτσε δηλώνει ότι πρέπει να υπάρχει ισότητα στο πρωτάθλημα και ότι θέλει δικαιοσύνη. Εμείς πάντα κοιτάμε το τι πρέπει να κάνουμε εμείς αλλά η ισότητα θα πρέπει να είναι είναι απαραίτητη για όλους,. Για κάθε ομάδα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το εξασφαλίσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ιταλός γκολκίπερ, μιλώντας μετά το παιχνίδι.

Για την ιστορία, η Καραγκιουμρούκ - που παλεύει με την παραμονή της στη Super Lig - ολοκλήρωσε το παιχνίδι με εννέα ποδοσφαιριστές. Βέβαια η δεύτερη κόκκινη ήρθε στο 90+7' δίχως να επηρεάζει την έκβαση του αγώνα που ολοκληρώθηκε δευτερόλεπτα αργότερα. Αντιθέτως, στην πρώτη περίπτωση οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, θεωρώντας πως η αποβολή του Ράιαν Μέντες στο 76' ήταν υπερβολική.