«Όχι ηρωισμούς»: Η ατάκα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες και το... Φενέρμπαχτσε όπως Φερεντσβάρος

Ο Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

«Όχι ηρωισμούς»: Η ατάκα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες και το... Φενέρμπαχτσε όπως Φερεντσβάρος

Διονύσης Βερβελές 10:13 - 14.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:28 - 14.04.2024

Διαφορετικές ομάδες, αλλά ίδια συνθήκη για τον Ολυμπιακό και τον Μεντιλίμπαρ.

Ναι μεν ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη είχε φτάσει να κερδίζει με 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε, αλλά στη λήξη του ματς το ταμπλό έγραψε 3-2. Οι «ερυθρόλευκοι» όπως και να διαμορφώθηκε αυτό το αποτέλεσμα έχουν και πάλι το προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Είναι σα να έχει τελειώσει 1-0 το πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, όσο ήταν το σκορ και στον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού με τη Φερεντσβάρος όταν μπήκε για πρώτη φορά στη διοργάνωση του Conference League. Τότε οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάει στην Ουγγαρία και συγκεκριμένα τη Βουδαπέστη και είχαν πάρει τη νίκη με το ίδιο σκορ, 0-1 και κατέκτησαν το εισιτήριο για τους «16» όπου απέκλεισαν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τώρα είναι με τους Τούρκους στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Χαμός με Τζέκο: Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έκαναν «ντου» με αρνητικές κριτικές στο εστιατόριο του παίκτη της Φενέρμπαχτσε
CONFERENCE LEAGUE

20:01 - 13.04.2024

Χαμός με Τζέκο: Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έκαναν «ντου» με αρνητικές κριτικές στο εστιατόριο του παίκτη της Φενέρμπαχτσε

Η προκλητική συμπεριφορά του Έντιν Τζέκο δεν έμεινε αναπάντητη από τους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι τα έβαλαν με το... εστιατόριο του ποδοσφαιριστή.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ απ' αυτά που έχει πει στους συνεργάτες του και γενικότερα στο Ρέντη από το 3-2 και μετά, είναι πως η ομάδα του Πειραιά θα πάει στην Τουρκία όπως με τη Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός είχε πραγματοποιήσει μία πολύ καλή εμφάνιση, είχε τον έλεγχο του αγώνα πήρε το «διπλό» και γύρισε την Ελλάδα.

Το σημαντικό όμως εκείνου του αγώνα ήταν ότι η ομάδα του Πειραιά εμφανίστηκε συγκεντρωμένη όσο ποτέ άλλοτε τη φετινή σεζόν. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που θέλει ο Μεντιλίμπαρ να έχουν οι παίκτες του.

«Όχι ηρωισμούς και ξανά με πίεση»

Αυτό που έχει πει ο Μεντιλίμπαρ είναι ότι δε θέλει από τους παίκτες του να δει... ηρωισμούς στο ματς της Τουρκίας. Δηλαδή να μην προσπαθούν οι «ερυθρόλευκοι» με ατομικές ενέργειες να κάνουν οτιδήποτε και να παρασυρθούν από το γήπεδο που θα είναι εχθρικό. Θέλει συγκέντρωση και πίστη στο πλάνο όπως ακριβώς είχε γίνει στην Ουγγαρία.

Επίσης ο Βάσκος κόουτς έχει ξεκαθαρίσει και πάλι ότι η ομάδα του Πειραιά θα παίξει και στην Τουρκία με στόχο την πίεση ψηλά. Πιστεύει ότι η Φενέρμπαχτσε ναι μεν έχει αρκετά ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, όμως, στην άμυνα μπορούν να κάνουν το εύκολο λάθος. Για αυτό και δε θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού, πάλι θα ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του πίεση ψηλά, έτσι ώστε να βγει το λάθος και να υπάρξει κάποιο γκολ για τους «ερυθρόλευκους», όπως ακριβώς δηλαδή μπήκε το 3-0 του Τσικίνιο στο Καραϊσκάκη, αλλά και το 1-0 του Φορτούνη…