Ανατροπή, πρώτη θέση και τώρα Ολυμπιακός για τη Φενέρμπαχτσε
i

© PS Twitter

Ανατροπή, πρώτη θέση και τώρα Ολυμπιακός για τη Φενέρμπαχτσε

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:59 - 14.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:00 - 14.04.2024

Η Φενέρμπαχτσε έφερε το ματς... τούμπα κόντρα στην Καραγκιουμρούκ (2-1), κατέλαβε προσωρινά την πρώτη θέση του πρωταθλήματος και πλέον εστιάζει στον Ολυμπιακό.

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως τελικά η Φενέρμπαχτσε έφτασε στη νίκη εναντίον της Καραγκιουμρούκ (2-1). Με αυτόν τον τρόπο έφτασε - έστω και προσωρινά - στην κορυφή της Super Lig, εστιάζοντας πλέον στο παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Κρούνιτς ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος για τη φιλοξενούμενη στο 31', όμως ο Σιριγκού τον σταμάτησε. Ακολούθησαν οι δύο «back to back» ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους, με την τρίτη να είναι και η φαρμακερή. Ο Μέντες βρήκε πολύ ωραία τον Κελές, ο οποίος σημάδεψε τη δεξιά πλευρά της εστίας για να κάνει το 1-0, στο 45+1'. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η ισοφάριση ήταν άμεση και αυτή ήρθε χάρη στον Τζέκο. Ο Βόσνιος δοκίμασε ένα μακρινό σουτ το οποίο κατέληξε με απίθανο τρόπο στο αντίπαλο τέρμα για το 1-1. Λίγο αργότερα ο Οσαγί - Σαμουέλ δέχθηκε ένα μαρκάρισμα εντός της περιοχής, με τον διαιτητή να δείχνει «παίζετε». Ο τελευταίος τελικά συμβουλεύτηκε το VAR και καταλόγισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπατσουαγί στο 57'. Στο 76' ο Μέντες έκανε δυσκολότερο το έργο των γηπεδούχων, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Ακολούθησε μία ακόμα αποβολή στο 90+7' με τον Εϊσερίτς να δέχεται επίσης κόκκινη κάρτα.

Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε την ερχόμενη Πέμπτη (18/4), για τη ρεβάνς των προημιτελικών του UEFA Europa Conference League. Το πρώτο παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 3-2, σε ένα παιχνίδι το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν να νικούν με 3-0.