Ενα τρόπαιο, 11 γκολ και πέντε ασίστ: Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του Μέσι μέσα σε τρεις μήνες με την Ίντερ Μαϊάμι (vid)

Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Omar Vega/Getty Images/Ideal Images

Ενα τρόπαιο, 11 γκολ και πέντε ασίστ: Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του Μέσι μέσα σε τρεις μήνες με την Ίντερ Μαϊάμι (vid)

Κώστας Τόπας 12:50 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:52 - 22.10.2023

Ο Λιονέλ Μέσι ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Ίντερ Μαϊάμι για τη φετινή σεζόν, έχοντας καταπληκτικά νούμερα.

Ο Λιονέλ Μέσι έκλεισε την πρώτη του σεζόν στο αμερικανικό ποδόσφαιρο με την Ίντερ Μαϊάμι αυτό το Σάββατο (21/10), με ρεκόρ 11 γκολ σε 14 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και ένα τέρμα στις έξι μονομαχίες στο MLS , ένα πρωτάθλημα στο οποίο η ομάδα του τερμάτισε προτελευταία σε αυτό και εκτός Play Off.

Ο Λιονέλ Μέσι επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα για πρώτη φορά από τις 20 Σεπτεμβρίου, όταν τραυματίστηκε σε μια μονομαχία με το Τορόντο που τον έκανε να χάσει τέσσερα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου του τελικού Κυπέλλου Ηνωμένων Πολιτειών που έχασε από τη Χιούστον Ντιναμό. Κόντρα στην Σάρλοτ, ο 36χρονος μεσοεπιθετικός λίγο έλειψε να πετύχει γκολ από απευθείας φάουλ, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι.

Υπέροχη αρχή

Ο Αργεντινός αστέρας έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στην Ίντερ Μαϊάμι κατακτώντας το Λιγκ Καπ, το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του συλλόγου της Ίντερ Μαϊάμι, με δέκα γκολ σε επτά αγώνες. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ ήταν επίσης φιναλίστ στο US Open Cup, αφού απέκλεισε το Σινσινάτι στους ημιτελικούς στα πέναλτι. Ο Μέσι δεν έπαιξε στον χαμένο τελικό με την Χιούστον Ντιναμό λόγω τραυματισμού.

Ο Αργεντινός έκανε το ντεμπούτο του στο MLS με γκολ κόντρα στους New York Red Bulls, αλλά από τότε δεν έχει ξαναδεί δίχτυα. Δεν σκόραρε εναντίον των Νάσβιλ, Λος Άντζελες και Σάρλοντ αλλά ούτε εναντίον της Σινσινάτι, όταν μόλις είχε επιστρέψει από τραυματισμό και έπαιξε λίγο περισσότερο από μισή ώρα. Κόντρα στην ομάδα του Λος Άντζελες, ο Μέσι έδωσε μοίρασε δύο ασίστ.

Η Ίντερ Μαϊάμι τερμάτισε προτελευταία στο MLS East με 34 βαθμούς και πρόσθεσε μόνο τρεις βαθμούς στα τελευταία έξι παιχνίδια. Πριν από την άφιξη του Μέσι, η ομάδα είχε βυθιστεί στην τελευταία θέση.