Για τον Μπέκαμ, ο Μέσι «θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί» (vid)

Λιονέλ Μέσι & Ντέιβιντ Μπέκαμ

i

IG:davidbeckham

Για τον Μπέκαμ, ο Μέσι «θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί» (vid)

Κώστας Τόπας 10:29 - 19.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:29 - 19.07.2023

Λίγες ημέρες πριν από το μεγάλο ντεμπούτο του Λιονέλ Μέσι με την Ίντερ Μαϊάμι, ο ιδιοκτήτης της ομάδας Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος πέρασε επίσης από το MLS στο τέλος της καριέρας του, προειδοποίησε ότι ο Αργεντινός θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί.

Λίγη υπομονή ζητά ο Ντέιβιντ Μπέκαμ για τον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός επιθετικός «θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί», εκτίμησε ο συνιδιοκτήτης του συλλόγου από τη Φλόριντα σε δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι ο επτά φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας ενδεχομένως να κάνει το ντεμπούτο του την Παρασκευή (21/07).

«Όποιο κι αν είναι το επίπεδό τους, όποια και αν είναι η κατάστασή τους, ο Λέο Μέσι και ο Σέρχιο Μπουσκέτς θα χρειαστούν χρόνο για να προσαρμοστούν», είπε ο Άγγλος θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφού είδε τον πρώην αρχηγό της Μπαρτσελόνα και της Παρί να προπονείται για πρώτη φορά στο Μαϊάμι. «Μπορεί να μας εκπλήξουν, να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, αλλά πρέπει να είμαστε υπομονετικοί.

«Είναι διαφορετικό ποδόσφαιρο»

Το μεγαλύτερο αστέρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που μετακόμισε στο MLS μετά τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου Πελέ στη New York Cosmos (1975-1977), ο Μέσι, που έχει υπογράψει μέχρι το 2025 με την Ίντερ Μαϊάμι, θα φορέσει τα νέα του χρώματα την Παρασκευή (21/07) στον αγώνα με την Κρουζ Αζούλ για το Leagues Cup. Σύμφωνα με τον Μπέκαμ. «Ο Λέο θα παίξει μέρος του παιχνιδιού, αλλά θα εναπόκειται στον προπονητή και τον Λέο να κρίνουν αν είναι έτοιμος γιατί ξέρουμε ότι έχει απουσιάσει από το γήπεδο για αρκετές εβδομάδες, με την οικογένειά του. Ωστόσο, η φυσική του κατάσταση φαίνεται μια χαρά», κατέληξε ο παλαίμαχος μέσος.

Ένα αστέρι του ποδοσφαίρου όταν υπέγραψε στους Λος Άντζελες Γκάλαξι το 2007, ο Μπέκαμ επέμεινε ότι το πρωτάθλημα της Βόρειας Αμερικής χρειάζεται χρόνο για έναν ποδοσφαιριστή να προσαρμοστεί. 

«Είναι ένα διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου, ένα επίπεδο προφανώς λίγο διαφορετικό από αυτό που έχουν συνηθίσει ορισμένοι νέοι παίκτες. Αλλά στο τέλος της ημέρας, το επίπεδο σε αυτή τη χώρα είναι καλό, πολύ καλό».

Έως και 110.000 δολάρια για ένα εισιτήριο για τον πρώτο αγώνα του Μέσι με την Ίντερ Μαϊάμι!
REST OF THE WORLD

08:52 - 19.07.2023

Έως και 110.000 δολάρια για ένα εισιτήριο για τον πρώτο αγώνα του Μέσι με την Ίντερ Μαϊάμι!

Για να δει κανείς τον Λιονέλ Μέσι να κάνει το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει σχεδόν όσα βγάζει σε μία ημέρα. Για κάποιους βέβαια, πρόκειται για χρήματα που δεν μπορέσουν ποτέ να συγκεντρώσουν σε όλη της διάρκεια της ζωής τους.

Ακόμα κι αν τα πρότυπα του MLS είναι πολύ χαμηλότερα από εκείνα των καλύτερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, αρκετοί ποδοσφαιριστές δυσκολεύτηκαν να ευδοκιμήσουν εκεί. Τα πολύ συχνά ταξίδια των ομάδων με τις διαφορές ώρας, το γεγονός ότι υπάρχουν σε πολλά γήπεδο τεχνητό χλοοτάπητα είναι μερικοί λόγοι που μπορούν να εξηγήσουν αυτές τις δυσκολίες.