Η έλευση του Μέσι στο Μαϊάμι... απογείωσε το MLS

Λιονέλ Μέσι

i

© PrtScr

Η έλευση του Μέσι στο Μαϊάμι... απογείωσε το MLS

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:48 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:51 - 09.12.2023

Η μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι και τα νούμερα-ρεκόρ σε ότι αφορά την προσέλευση στα γήπεδα.

Η έλευση του Μέσι στο πρωτάθλημα του MLS έχει προκαλέσει... ντελίριο στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Αμερικής, με τα νούμερα να μιλάνε από μόνα τους. Σε συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης που παραχώρησε στο «Reuters» ο κομισάριος της λίγκας των ΗΠΑ, Ντον Γκάρμπερ, στάθηκε μεταξύ άλλων στην επίδραση του Αργεντίνου σούπερ σταρ, ο οποίος με τη μεταγραφή του οδήγησε σε ρεκόρ προσέλευσης στα γήπεδα. 

Πρόκειται για μία αύξηση της τάξης του 5%, καθώς σύμφωνα με τη «Morning Consult» περίπου 11 εκατομμύρια φίλαθλοι έχουν βρεθεί στις εξέδρες πριν τον τελικό του πρωταθλήματος. «Δεν είμαστε πλέον μόνο μέρος της συζήτησης αλλά γράφουμε μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όλος ο κόσμος έχει τα μάτια του στη Major League Soccer γιατί ο κορυφαίος παίκτης είναι εδώ και πετυχαίνει. 

Τα αποτελέσματα εντός και εκτός γηπέδου ήταν θεαματικά. Είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι το πρωτάθλημά μας μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες ενός παίκτη όπως ο Λιονέλ Μέσι με τον τρόπο που κάναμε. 

Και είναι υπέροχο να βλέπεις τον Λιονέλ Μέσι να φέρνει στο MLS αυτό που ελπίζαμε ότι θα έφερνε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκάρμπερ στο Reuters. Μέχρι στιγμής, ο Λιονέλ Μέσι έχει καταγράψει 14 εμφανίσεις με απολογισμό 11 γκολ και πέντε ασίστ σε αυτούς τους πρώτους μήνες στο Μαϊάμι και στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ, ενώ το συμβόλαιό του έχει ισχύ έως το 2025.

Νέο κάλεσμα των Σαουδαράβων στον Μέσι: «Ευπρόσδεκτος αν φύγει από το MLS»

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που επέλεξαν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας τον τελευταίο χρόνο. Αυτό φαίνεται πως «άνοιξε την όρεξη» στον αθλητικό διευθυντή της Saudi Pro League, Μάικλ Εμέναλο, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα προς τον Λιονέλ Μέσι σε περίπτωση που αποχωρήσει από την Ίντερ Μαϊάμι.

«Δεν έχω απαντήσεις για τους λόγους που επέλεξε να αγωνιστεί στο MLS, όμως αν αποφασίσει την επόμενη σεζόν να έρθει στο πρωτάθλημα μας, θα τον υποδεχτούμε με χαρά. Αν πάλι αποφασίσει να παραμείνει στην Αμερική, θα είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτόν», δήλωσε αρχικά για να συμπληρώσει:

Σκαλόνι για την πιθανή αποχώρηση του από την Εθνική Αργεντινής: «Ακόμα το σκέφτομαι - Μίλησα με τον Μέσι»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

09:25 - 08.12.2023

Σκαλόνι για την πιθανή αποχώρηση του από την Εθνική Αργεντινής: «Ακόμα το σκέφτομαι - Μίλησα με τον Μέσι»

Ο προπονητής της Εθνικής Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, μίλησε ξανά για το μέλλον του και το αν θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της «Αλμπισελέστε».

«Το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας είναι ανοιχτό για οποιονδήποτε παίκτη υψηλού επιπέδου θέλει να έρθει. Εάν υπάρξει κάποια ένδειξη ότι κάποιος από τους σουπερ - σταρ ενδιαφέρεται να έρθει, θα εργαστούμε πολύ σκληρά για να τον φέρουμε».