Σκαλόνι για την πιθανή αποχώρηση του από την Εθνική Αργεντινής: «Ακόμα το σκέφτομαι - Μίλησα με τον Μέσι»

Λιονέλ Σκαλόνι

i

©PrtScr

Σκαλόνι για την πιθανή αποχώρηση του από την Εθνική Αργεντινής: «Ακόμα το σκέφτομαι - Μίλησα με τον Μέσι»

Κώστας Τσιακλής 09:25 - 08.12.2023

Ο προπονητής της Εθνικής Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, μίλησε ξανά για το μέλλον του και το αν θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της «Αλμπισελέστε».

Πριν από περίπου ένα χρόνο η Αργεντινή έφτασε στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 36 χρόνια και κανείς δεν θα φανταζόταν ότι θα υπήρχε περίπτωση να αποχωρήσει ο προπονητής της. Τελικά αυτός ο φόβος υπάρχει στην «Αλμπισελέστε» αφού πριν από μερικές εβδομάδες ο Λιονέλ Σκαλόνι δήλωσε πως μπορεί να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

«Ένα σημαντικό πράγμα που ήθελα να πω είναι ότι έχω πολλά πράγματα να σκεφτώ αυτή τη στιγμή. Αυτοί οι παίκτες μου έχουν δώσει πολλά, έχουν δώσει πολλά σε ολόκληρο το προπονητικό επιτελείο και εγώ πρέπει να σκεφτώ. Πρέπει να σκεφτώ πολύ τι θα κάνω. Δεν είναι αντίο αλλά πρέπει να σκεφτώ, γιατί ο πήχης είναι πολύ ψηλά και είναι δύσκολο να συνεχίσεις και να κερδίζεις και αυτοί οι τύποι το κάνουν δύσκολο. Η εθνική χρειάζεται έναν προπονητή που να έχει όλη την ενέργεια και να είναι καλά» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα σενάρια για το μέλλον του δίνουν και παίρνουν και μάλιστα οι Ισπανοί τον είχαν και ως υποψήφιο για τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης αν τελικά αποχωρήσει ο Κάρλο Αντσελότι. Τα ξημερώματα της Παρασκευής (08/12) πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων του Copa America 2024 και το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Σκαλόνι να μιλήσει ξανά για το αν θα φύγει από την Εθνική Αργεντινής.

Οταμέντι: «Ο Γκουαρδιόλα με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει πως μπορέσαμε να πάρουμε το Μουντιάλ μετά το 2-2»
WORLD CUP

12:41 - 06.12.2023

Οταμέντι: «Ο Γκουαρδιόλα με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει πως μπορέσαμε να πάρουμε το Μουντιάλ μετά το 2-2»

Ο Νικολάς Οταμέντι αποκάλυψε πως μετά τον τελικό της Αργεντινής με τη Γαλλία στο Μουντιάλ του Κατάρ, ο Πεπ Γκουαρδιόλα του τηλεφώνησε για να τον ρωτήσει πως μπόρεσαν να κατακτήσουν το τρόπαιο έπειτα από το 2-2.

Ο Σκαλόνι δεν άλλαξε κάτι στα όσα είπε στο παρελθόν αφού δήλωσε πως ακόμα σκέφτεται το τι θα κάνει. Παράλληλα αποκάλυψε πως έχει μιλήσει ήδη με τον Λιονέλ Μέσι και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Κλαούντιο Τάπια. Συγκεκριμένα είπε: «Ακόμα σκέφτομαι την απόφασή μου. Σκέφτομαι ήραμε πώς πάνε όλα, αν θα ξαναρχίσω ή τι θα κάνω. Οι παίκτες χρειάζονται έναν προπονητή με όλη την επιθυμία και την ενέργεια, στο επίπεδό τους. Μίλησα τόσο με τον Μέσι όσο και με τον Τάπια, απλά πρέπει να το σκεφτώ».

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, η Αργεντινή τοποθετήθηκε στον Α΄ Όμιλο του Copa America 2024 μαζί με Περού, Χιλή και το νικητή του ζευγαριού Καναδάς - Τρινιντάντ Τομπάγκο. Μάλιστα από τη διαδικασία προκύπτει η είδηση ότι η ομάδα του Λιονέλ Μέσι μπορεί να παίξει με τη Βραζιλία μόνο στον τελικό της διοργάνωσης.