Αυτοί είναι οι όμιλοι του Copa America - Μόνο στον τελικό μπορούν να κοντραριστούν Αργεντινή και Βραζιλία

Λιονέλ Μέσι

i

© Intime

Αυτοί είναι οι όμιλοι του Copa America - Μόνο στον τελικό μπορούν να κοντραριστούν Αργεντινή και Βραζιλία

Κώστας Τσιακλής 08:43 - 08.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:51 - 08.12.2023

Γνωστοί έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής (08/12) οι όμιλοι του Copa America 2024. Μόνο στον τελικό μπορούν να συγκρουστούν Αργεντινή και Βραζιλία.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (08/12) πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της φάσης των ομίλων του Copa America 2024

Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι επιθυμεί να υπερασπιστεί τον τίτλο της και να κατακτήσει το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη φορά, στη μάλλον τελευταία παρουσία του 36χρονου σούπερ σταρ. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει αρχικά να περάσει από τον Α' Όμιλο, εκεί όπου κληρώθηκε να αντιμετωπίσει το Περού, τη Χιλή και το νικητή του ζευγαριού Καναδάς - Τρινιντάντ Τομπάγκο.

Στον Β' Όμιλο τα πράγματα είναι αρκετά ισορροπημένα. Φαβορί για την πρόκριση είναι το Μεξικό και το Εκουαδόρ ωστόσο τα πράγματα ίσως να μην είναι τόσο απλά κόντρα σε Βενεζουέλα και Τζαμάικα, οι οποίες θα είναι οι αντίπαλες τους.

Στον Γ' Όμιλο η πρόκριση φαίνεται να είναι πιο απλή αφού υπάρχουν δύο ξεκάθαρα φαβορί. Ο λόγος για την ανεβασμένη Ουρουγουάη του Μαρσέλο Μπιέλσα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Από θέση αουτσάιντερ θα ξεκινήσουν τις προσπάθειες τους Βολιβία και Παναμάς.

Η φιναλίστ του περασμένου Copa America, Βραζιλία, έχει τοποθετηθεί στον τελευταίο όμιλο. Μαζί της είναι η πάντα υπολογίσιμη Κολομβία, η Παραγουάη ενώ το τελευταίο εισιτήριο θα δοθεί στο νικητή του ζευγαριού Ονδούρα - Κόστα Ρίκα. Υπενθυμίζουμε ότι η διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 20 Ιουνίου (με τον αγώνα της Αργεντινής κόντρα σε Καναδά - Τρινιντάντ Τομπάγκο).  και θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελικός θα διεξαχθεί την ίδια μέρα με τον τελικό του Euro 2024.

Οταμέντι: «Ο Γκουαρδιόλα με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει πως μπορέσαμε να πάρουμε το Μουντιάλ μετά το 2-2»
WORLD CUP

12:41 - 06.12.2023

Οταμέντι: «Ο Γκουαρδιόλα με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει πως μπορέσαμε να πάρουμε το Μουντιάλ μετά το 2-2»

Ο Νικολάς Οταμέντι αποκάλυψε πως μετά τον τελικό της Αργεντινής με τη Γαλλία στο Μουντιάλ του Κατάρ, ο Πεπ Γκουαρδιόλα του τηλεφώνησε για να τον ρωτήσει πως μπόρεσαν να κατακτήσουν το τρόπαιο έπειτα από το 2-2.

Τέλος πρέπει να σημειώσουμε ότι Αργεντινή και Βραζιλία μπορούν να συγκρουστούν μόνο στον τελικό της διοργάνωσης,