Οταμέντι με δάκρυα στα μάτια: «Η μητέρα μου δεν έτρωγε καλά για να μπορώ να πηγαίνω για προπόνηση» (vid)

Οταμέντι με δάκρυα στα μάτια: «Η μητέρα μου δεν έτρωγε καλά για να μπορώ να πηγαίνω για προπόνηση» (vid)

Κώστας Τόπας 08:45 - 06.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:46 - 06.12.2023

Ο Νικολάς Οταμέντι συγκινήθηκε όταν θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια και τις δυσκολίες που πέρασε η οικογένειά του πριν ο Αργεντινός γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Σε μια συνέντευξη στο ντοκιμαντέρ «Campeones, um ano después», ο Νικολάς Οταμέντι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν θυμόταν την πρώιμη καριέρα του στο ποδόσφαιρο. Ο αρχηγός της Μπενφίκα και Παγκόσμιος Πρωταθλητής εξομολογήθηκε ότι η οικογένειά του έκανε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει να φτάσει εδώ που είναι σήμερα.

«Η μητέρα μου με συνόδευε στην προπόνηση μέχρι τα 13 μου. Μετά, λόγω του κόστους ταξιδιού, δεν με συνόδευε πια. Δεν είχαμε χρήματα. Φορούσα πάντα τα σχολικά μου ρούχα για να πληρώσω μόνο 10 σεντ για το εισιτήριο του σχολικού λεωφορείου. Μερικές φορές μόνο είχε δύο πέσος (νόμισμα Αργεντινής) που μου έδινε η μητέρα μου για να αγοράσω κάτι να φάω. Αλλά ξέρω ότι ήταν δύσκολο για εκείνη να μου δώσει αυτά τα χρήματα. Ήξερα ότι ήταν μια δύσκολη στιγμή.

 Η μητέρα μου καθάριζε σπίτια και ήξερε την προσπάθεια που έκανε για να πάω στην προπόνηση. Το θυμάμαι μέχρι σήμερα γιατί ήταν μεγάλη προσπάθεια από τη μητέρα μου που με συνόδευε πολύ. Βοήθεια υπήρχε και από τον πατέρα μου και τα αδέρφια μου», είπε στη σειρά «Πρωταθλητές, ένα χρόνο αργότερα», από το Star, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από συνεντεύξεις με παίκτες που ήταν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές για την εθνική Αργεντινής.

Με αρκετές διακοπές λόγω των δακρύων που έπεφταν στο πρόσωπό του, ο αρχηγός της Μπενφίκα τόνισε την ευγνωμοσύνη του για τη μητέρα του και την υπόλοιπη οικογένειά του, αφιερώνοντας σε αυτούς την κατάκτηση του Μουντιάλ. «Ήξερα ότι η μητέρα μου μου έδωσε όσα λίγα είχε για να μπορώ να ταξιδέψω και ίσως δεν έτρωγε καλά», είπε με άλλη μια παύση.

«Η επιθυμία μου ήταν να τους δώσω αυτό το τρόπαιο. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τι σήμαινε να κερδίσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο φορώντας τη φανέλα της χώρας μου», τόνισε ο Οταμέντι, ο οποίος, όταν ήταν παιδί, έπαιρνε τρία λεωφορεία για την προπόνηση της Βελέζ. «Ήταν μια θυσία που άξιζε τον κόπο», κατέληξε.