Οταμέντι: «Ο Γκουαρδιόλα με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει πως μπορέσαμε να πάρουμε το Μουντιάλ μετά το 2-2»

Νίκολας Οταμέντι

i

©intime

Οταμέντι: «Ο Γκουαρδιόλα με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει πως μπορέσαμε να πάρουμε το Μουντιάλ μετά το 2-2»

Δημήτρης Χούπης 12:41 - 06.12.2023

Ο Νικολάς Οταμέντι αποκάλυψε πως μετά τον τελικό της Αργεντινής με τη Γαλλία στο Μουντιάλ του Κατάρ, ο Πεπ Γκουαρδιόλα του τηλεφώνησε για να τον ρωτήσει πως μπόρεσαν να κατακτήσουν το τρόπαιο έπειτα από το 2-2.

Ο τελικός του τελευταίο Μουντιάλ τον περασμένο Δεκέμβρη ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γαλλία ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών. Σε ένα ρεσιτάλ που έδωσαν οι δύο ομάδες, στο τέλος αυτή που χαμογέλασε ήταν η Αργεντινή η οποία επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2, μετά από έναν χορταστικό αγώνα που έληξε 3-3 στην κανονική του διάρκεια. 

Η παρέα του Λιονέλ Μέσι ήταν μπροστά με 2-0, ωστόσο ο Κιλιάν Εμπαπέ με δύο γρήγορα γκολ ισοφάρισε σε 2-2 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, αλλά και μία «άγρια» ομορφιά. Έναν περίπου χρόνο μετά ο αμυντικός της «αλμπισελέστε» και της Μπενφίκα, Νίκολας Οταμέντι, παραδέχτηκε πως μετά την ισοφάριση δεν ήταν εύκολο για την Αργεντινή να το διαχειριστεί.

Την ίδια ώρα αποκάλυψε πως ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, έπειτα από τη λήξη του αγώνα τον πήρε τηλέφωνο για να τον συγχαρεί. Ενώ τον ρώτησε πως μπόρεσαν να κατακτήσουν το τρόπαιο μετά το 2-2. 

«Μετά τη νίκη με 2-0 και την ισοπαλία 2-2, ήταν δύσκολο να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα με πήρε τηλέφωνο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο για να με συγχαρεί και με ρώτησε "πώς καταφέραμε να έχουμε τη νοοτροπία να κατακτήσουμε το Μουντιάλ, ενώ προηγούμασταν με 2-0 και μας ισοφάρισαν με 2-2», ήταν τα λόγια του στο Start+