Τα πάντα για τον Μέσι: Οι περίεργοι οικονομικοί τρόποι που αναζητεί η Μπαρτσελόνα για να τον επανεντάξει το καλοκαίρι

Λιονέλ Μέσι

i

Λιονέλ Μέσι/©Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Τα πάντα για τον Μέσι: Οι περίεργοι οικονομικοί τρόποι που αναζητεί η Μπαρτσελόνα για να τον επανεντάξει το καλοκαίρι

Κώστας Τόπας 14:15 - 07.04.2023

Η Μπαρτσελόνα εξετάζει μια από τις πιο περίεργες συμφωνίες στο ποδόσφαιρο για να επανεντάξει τον Λιονέλ Μέσι στον σύλλογο, καθώς συνεχίζει να δίνει μάχη με οικονομικά ζητήματα που την ταλαιπωρούν.

Τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η Μπαρτσελόνα όσον αφορά τα οικονομικά της δεν έχουν εξαφανιστεί από τότε που ο Λιονέλ Μέσι αποχώρησε από τον σύλλογο πριν από δύο χρόνια. Το να μην μπορεί να ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Αργεντινό αστέρα μετά τη λήξη του συμβολαίου του ήταν το πρόβλημα τότε. Φέτος, τα οικονομικά προβλήματα την έβαλαν σε μπελάδες με τον Γκάβι, τον οποίο λίγο έλειψε να χάσει από το ρόστερ της την τρέχουσα σεζόν.

Το περασμένο καλοκαίρι οι «μπλαουγκράνα» χρησιμοποίησαν αρκετούς «οικονομικούς μοχλούς» το περασμένο καλοκαίρι για να μπορέσουν να υπογράψουν και να δηλώσουν τα νέα μεταγραφικά τους αποκτήματα, όπως τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Συγκεκριμένα για να εντάξουν στο δυναμικό τους τις μεταγραφές χρησιμοποίησαν διάφορους... περίεργους τρόπους, όπως την πώληση ενός ποσοστού των μελλοντικών τηλεοπτικών τους συμφωνιών σε εξωτερικούς επενδυτές.

Τώρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερους ανάλογους μοχλούς μόνο και μόνο για να επανεντάξουν τον Λιονέλ Μέσι στον σύλλογο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Ισπανία, η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να αναζητήσει έναν νέο χορηγό για να πληρώσει τους μισθούς του Παγκοσμίου πρωταθλητή. Διαφορετικά αν αυτό δεν λειτουργήσει, τότε οι διοικούντες την ισπανική ομάδα θα εξετάσει το ενδεχόμενο να πληρωθεί ο 35χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός, εν μέρει μέσω ενός ποσοστού στις πωλήσεις φανελών και των διαρκείας.

Πάντως, η Μπαρτσελόνα, μέσω του αντιπροέδρου της Ράφα Γιούστε, αναγνώρισε τις επαφές με το περιβάλλον του Μέσι και ελπίζει να μπορέσει να εντάξει ξανά στο δυναμικό της τον «Pulga», ώστε να τελειώσει την καριέρα του ως «μπλαουγκράνα». Από την άλλη και ο αθλητικός διευθυντής των Καταλανών, Ματέου Αλεμανί, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πιθανή επιστροφή του Λιονέλ Μέσι, λέγοντας πως όλα είναι ανοικτά στην υπόθεση.