Το διετές σχέδιο της Μπαρτσελόνα για τον Μέσι προκειμένου να εκτοξευτούν τα έσοδά της

Τσάβι & Λιονέλ Μέσι

i

Τσάβι & Λιονέλ Μέσι/©Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Το διετές σχέδιο της Μπαρτσελόνα για τον Μέσι προκειμένου να εκτοξευτούν τα έσοδά της

Κώστας Τόπας 10:32 - 19.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:38 - 19.04.2023

Η Μπαρτσελόνα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να υπογράψει τον Λιονέλ Μέσι για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς θεωρεί ότι η υπογραφή του Αργεντινού Παγκόσμιου πρωταθλητή θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μεταξύ 25 και 30% των εσόδων της επόμενης σεζόν.

Το διοικητικό συμβούλιο της Μπαρτσελόνα, υπό την προεδρία του Τζουάν Λαπόρτα έχει τον διακαή πόθο να εντάξει τον Λιονέλ Μέσι στο ρόστερ της ομάδας για την επόμενη σεζόν. Μια πρόθεση που τροφοδοτείται, διότι ο Αργεντινός αστέρας δεν έχει βάλει ακόμα την υπογραφή του με την Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία το συμβόλαιό του λήγει στις 30 Ιουνίου. 

Επιπλέον, ο προπονητής των «μπλαυγκράνα», Τσάβι Ερνάντες, ανυπομονεί για την επιστροφή του Μέσι και μιλά τακτικά με τον πρώην συμπαίκτη του, κάτι που δεν έχει κρύψει σε δημόσιες τοποθετήσεις του. Και αφού δεν έχει κλείσει την πόρτα για επιστροφή, ο Τσάβι σκέφτεται τόσο θετικά που ήδη σχεδιάζει την επόμενη σεζόν υπολογίζοντας να έχει τον Λέο στην ομάδα του.

Η Μπαρτσελόνα είναι ξεκάθαρη ότι προτεραιότητά της είναι να ανακτήσει τον Μέσι, ο οποίος στις 23 Ιουνίου θα γίνει 36 ετών, χωρίς να πληρώσει ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν για αθλητικούς, συναισθηματικούς και, πολύ σημαντικούς, οικονομικούς λόγους. Και είναι ότι στον σύλλογο της Μπαρτσελόνα πιστεύουν ότι μια επιστροφή του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, θα αντιπροσώπευε μια μεγάλη «ένεση» ηθικού για τους φιλάθλους αλλά και μια μεγάλη πηγή εισοδήματος. 

Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρει η «Mundo Deportivo», στην Μπαρτσελόνα θεωρούν ότι ο Μέσι μπορεί να δημιουργήσει το 25% των εσόδων του συλλόγου. Μάλιστα, πιστεύουν ότι αυτό το ποσοστό θα μπορούσε να φτάσει το 33%, δηλαδή, το ένα τρίτο των εσόδων θα ήταν χάρη στον «Λίο».

Το σχέδιο της Μπαρτσελόνα είναι να υπογράψει τον Αργεντινό Παγκόσμιο πρωταθλητή για ένα ή δύο χρόνια. Δηλαδή, όχι μόνο για ένα... Last Dance μιας μόνο σεζόν, αλλά θα επιδιώξει να τον έχει στο ρόστερ της μέχρι το 2025.

Υπενθυμίζεται ότι ο επτά φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας, εντάχθηκε στη Λα Μασία όταν ήταν μόλις 13 ετών και σημείωσε 672 γκολ σε 780 εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της 21χρονης θητείας του με τους Καταλανούς. Καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών του συλλόγου, κατακτώντας τέσσερα Champions League, 10 τίτλους La Liga και μια σειρά από ατομικές διακρίσεις προτού ενταχθεί στην πρωταθλήτρια της Ligue 1 για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν, το καλοκαίρι του 2021.