Το εκπληκτικό βίντεο του Μέσι να μιλάει στα αγγλικά χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη (vid)

Λιονέλ Μέσι

i

PrtScr

Το εκπληκτικό βίντεο του Μέσι να μιλάει στα αγγλικά χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη (vid)

Κώστας Τόπας 10:05 - 12.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:09 - 12.09.2023

Ενας θαυμαστής του Λιονέλ Μέσι δημιούργησε ένα βίντεο, που είναι ήδη viral, στο οποίο ο Αργεντινός αστέρας μιλάει σε συνέντευξη Τύπου της Ίντερ Μαϊάμι σε τέλεια αγγλικά, χάρη στη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).

Πριν από μερικές ημέρες, ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα, καθώς η Αργεντινή κέρδισε εντός έδρας νίκη με 1-0 επί του Ισημερινού, με τους Παγκόσμιους πρωταθλητές να ξεκινούν θετικά τις υποχρεώσεις τους στα προκριματικά τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Μετά την αναμέτρηση, ο πέντε φορές διεθνής της Χρυσής Μπάλας είπε: «Όλοι πάντα θέλουν να νικούν την Αργεντινή και ακόμη περισσότερο τώρα που είμαστε οι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε, πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό που κάναμε. Ο στόχος είναι να προκριθούμε ξανά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Απολαύσαμε πραγματικά αυτό που κάναμε, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

Φυσικά, αυτά τα αποσπάσματα έχουν μεταφραστεί. Ο Μέσι μιλούσε στον Τύπο στα ισπανικά, με τον 36χρονο σούπερ σταρ να μην έχει μιλήσει ποτέ δημόσια αγγλικά. Ενώ ο αστέρας της Ίντερ Μαϊάμι παραδέχτηκε στο παρελθόν ότι είχε κάνει μαθήματα αγγλικών, δεν μπορεί να μιλήσει άπταιστα τη γλώσσα. Ωστόσο, ένας θαυμαστής του «Λίο» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης μετέφρασε τα τα λόγια του Λιονέλ Μέσι σε άπταιστα αγγλικά.

Αυτό το πέτυχε χάρη στις μεγάλες προόδους στην προσομοίωση φωνής χρησιμοποιώντας αλγόριθμους βασισμένους στην τεχνητή νοημοσύνη, μια τεχνολογία που έχει προχωρήσει αλματωδώς τους τελευταίους μήνες και που, παρόλο που βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, προσφέρει ήδη τα πιο εκπληκτικά αποτελέσματα.