Απίστευτο: Οι παίκτες της Αργεντινής εξοπλίστηκαν με ειδικές φιάλες οξυγόνου ενόψει της αναμέτρησης με την Βολιβία

Μακ Άλιστερ

Απίστευτο: Οι παίκτες της Αργεντινής εξοπλίστηκαν με ειδικές φιάλες οξυγόνου ενόψει της αναμέτρησης με την Βολιβία

Κώστας Τόπας 15:11 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:29 - 11.09.2023

Οι ποδοσφαιριστές της Αργεντινής, βρίσκονται σε υψόμετρο 3.637 μέτρων, ενόψει της αναμέτρησης με την Βολιβία και εξοπλίστηκαν με ειδικές φιάλες οξυγόνου για να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες.

Η εθνική Αργεντινής έφτασε στη Βολιβία για να δώσει τον δεύτερο αγώνα της στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, αγώνας που θα διεξαχθεί την Τρίτη (12/09). Oι Παγκόσμιοι πρωταθλητές προετοιμάζονται ήδη για το εν λόγω παιχνίδι το οποίο θα λάβει χώρα στην πόλη Λα Παζ η οποία έχει υψόμετρο 3.637 μέτρων.

Αυτό ανάγκασε την Ομοσπονδία της Αργεντινής να εξοπλίσει με ειδικές φιάλες οξυγόνου όλα τα μέλη της αποστολής που ταξίδεψαν στην πόλη της Βολιβίας. Βέβαια, αυτή είναι μία συνηθισμένη τακτική που εφαρμόζουν οι ομάδες όταν επισκέπτονται την πόλη της Βολιβίας.

Κάθε παίκτης μπορεί να έχει τη δική του ειδική φιάλη οξυγόνου σε ετοιμότητα για να εισπνεύσει καθαρό αέρα, όταν αισθάνεται την επιθυμία. Η αποστολή της εθνικής Αργεντινής είχε αυτές της αμερικανικής μάρκας Boost Oxygen, οι οποίες ανάλογα με το μέγεθος παρέχουν από 60 έως 200 εισπνοές. Έρχονται ακόμη και με «γεύσεις», όπως φυσική (αυτή που φαινόταν στα χέρια των ποδοσφαιριστών), μέντα, ροζ γκρέιπφρουτ και ευκάλυπτο. 

Σύμφωνα με στοιχεία από το ίδιο το προϊόν, που κατασκευάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο αέρας στο επίπεδο της θάλασσας έχει 21% οξυγόνο και οι φιάλες εκκενώνουν τουλάχιστον τρεις φορές περισσότερο από αυτό. 

Και φοριούνται όπως έδειξε ο Μακ Άλιστερ, με τη μάσκα κάτω από τη μύτη και να καλύπτει ολόκληρο το στόμα.

Ο προπονητής της «Αλμπισελέστε», Σκαλόνι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία αναφέρθηκε στο σχήμα που θα επιδιώξει να πάρει τρεις βαθμούς κόντρα στη Βολιβία: «Έχω λίγο πολύ την ομάδα στο κεφάλι μου, θα είναι παρόμοια με αυτή που έπαιξε τις προάλλες, εναντίον του Ισημερινού, αρκεί να μην υπάρχουν επιπλοκές». Ερωτηθείς για την πιθανότητα να υπάρξει κάποια αλλαγή, είπε: «Εάν δεν συμβεί τίποτα, η ιδέα είναι να επαναλάβουμε ή να κάνουμε κάποιες παραλλαγές», τόνισε χαρακτηριστικά