Η απίστευτη ιστορία που συνδέει τον Μέσι με τον τερματοφύλακα του Εκουαδόρ, τον οποίο «εκτέλεσε» με φάουλ - ποίημα

Mέσι - Γκαλίντεζ

i

©printscreen

Η απίστευτη ιστορία που συνδέει τον Μέσι με τον τερματοφύλακα του Εκουαδόρ, τον οποίο «εκτέλεσε» με φάουλ - ποίημα

Κωνσταντίνος Ζήκος 20:35 - 09.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:35 - 09.09.2023

Η Αργεντινή ξεκίνησε με το «δεξί» τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2026, αφού επικράτησε στην πρεμιέρα της με 1-0 επί του Εκουαδόρ. Ο Μέσι σκόραρε απέναντι στον Ερνάν Γκαλίντεζ, τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και από ότι φαίνεται μια απίστευτη ιστορία συνδέει τους δύο ποδοσφαιριστές.

Η Αργεντινή επικράτησε με 1-0 του Εκουαδόρ για την 1η αγωνιστική των προκριματικών για το Μουντιάλ του 2026 και έκανε ιδανικό ξεκίνημα στην προσπάθεια της να βρεθεί εκεί. Ο Μέσι σκόραρε με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ, απέναντι στον Ερνάν Γκαλίντεζ του Εκουαδόρ, με τον οποίο φαίνεται «μοιράζονται» μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γκαλίντεζ αν και αγωνίζεται με την Εθνική ομάδα του Εκουαδόρ, έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Ροσάριο της Αργεντινής. Πήρε την υπηκοότητα του Εκουαδόρ μόλις το 2019, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε τις διαδικασίες από το 2016. Εν τέλει, χρίστηκε διεθνής για πρώτη φορά το 2021, σε ηλικία 34 ετών. Πλέον στα 36 του χρόνια, αντιμετώπισε την ομάδα της πατρίδας του και αγωνίστηκε απέναντι σε έναν παιδικό του φίλο και γείτονα... τον Λιονέλ Μέσι.

Μάλιστα, ο Γκαλίντεζ μετά τη λήξη της αναμέτρησης μίλησε για την σχέση που τον συνδέει με τον Μέσι, δηλώνοντας το εξής:

«Ήμασταν γείτονες στο Ροσάριο και επειδή είμαστε συνομήλικες, παίζαμε αντίπαλοι πολλές φορές. Το πρώτο τέρμα που δέχτηκα στη ζωή μου ως τερματοφύλακας ήταν από τον Μέσι». Μετά τη λήξη του αγώνα, οι δύο πρώην γείτονες αντάλλαξαν τις φανέλες τους, μέσα σε «κλίμα εκτίμησης».

O 36χρονος τερματοφύλακας αγωνίστηκε μάλιστα και στο Μουντιάλ του Κατάρ με τη φανέλα του Εκουαδόρ, όντας βασικός και στα τρία παιχνίδια του ομίλου. Η ομάδα του δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα νοκ-άουτ, αφού τερμάτισε στη 3η θέση του ομίλου, πίσω από Ολλανδία και Σενεγάλη και «πάνω» μόνο από τους οικοδεσπότες, την Εθνική ομάδα του Κατάρ.