Και τώρα η πιο δύσκολη στιγμή για τον Μέσι: Το μέλλον του και το μυστήριο μετά τον αποκλεισμό της Παρί στο Champions League (vids)

Λιονέλ Μέσι

i

©Λιονέλ Μέσι/©Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images/Ideal Images

Και τώρα η πιο δύσκολη στιγμή για τον Μέσι: Το μέλλον του και το μυστήριο μετά τον αποκλεισμό της Παρί στο Champions League (vids)

Κώστας Τόπας 10:14 - 09.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:13 - 09.03.2023

H Παρί Σεν Ζερμέν αποκλείστηκε στη φάση των «16» του Champions League και ο Λιονέλ Μέσι θα πρέπει σύντομα να καθορίσει το μέλλον του.

Το όνειρο για την κατάκτηση του Champions League, έλαβε τέλος για την Παρί Σεν Ζερμέν το βράδυ της Τετάρτης (08/03). Οι Παριζιάνοι γνώρισαν την ήττα με 2-0 από την Μπάγερν Μονάχου και σε συνδυασμό μάλιστα με το 1-0 του πρώτου αγώνα, αποχαιρέτησαν την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ετσι, ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος δέχθηκε σκληρή κριτική από τον Ζερόμ Ροτέν θα πρέπει γι' ακόμη μία φορά να επικεντρωθεί στις εγχώριες διοργανώσεις της ομάδας του.

Ανανέωση με την Παρί, η πρώτη επιλογή του Μέσι

Βέβαια, εκτός από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, ο 35χρονος Αργεντινός αστέρας θα πρέπει να σκεφτεί και το μέλλον της καριέρας του. Ο Λιονέλ Μέσι ολοκληρώνει το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν το προσεχές καλοκαίρι. Ο Χόρχε Μέσι, ο πατέρας και εκπρόσωπος του, είχε ήδη συνάντηση με την ηγεσία, αν και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επαναλάβουν τις συνομιλίες μετά το κλειδί με την Μπάγερν Μονάχου για το Champions League.

Εξαλλος με τον Μέσι ο Ροτέν: «Στα μεγάλα παιχνίδια είναι εξαφανισμένος κι ακατάλληλος για το υψηλό επίπεδο, δεν τον θέλουμε» (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

09:14 - 09.03.2023

Εξαλλος με τον Μέσι ο Ροτέν: «Στα μεγάλα παιχνίδια είναι εξαφανισμένος κι ακατάλληλος για το υψηλό επίπεδο, δεν τον θέλουμε» (vid)

Ο παλαίμαχος παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν, Ζερόμ Ροτέν εξέφρασε γι' ακόμη μία φορά την άποψή του για τον Λιονέλ Μέσι, λέγοντας πως ο Αργεντινός αστέρας θα πρέπει να αποχωρήσει από τους Παριζιάνους.

«Αυτή τη στιγμή, είμαστε σε συζητήσεις με τον Μέσι για την επέκταση του συμβολαίου του. Θα ήθελα να τον κρατήσω στο έργο, δεν πρόκειται να το κρύψω. Μιλάμε αυτή τη στιγμή για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο και να συνεχίσουμε να τον έχουμε μαζί μας», είχε επιβεβαιώσει ο Λουίς Κάμπος, ο αθλητικός διευθυντής της γαλλικής ομάδας σε συνέντευξή του στο Telefoot, πριν από ένα μήνα. Από εκεί και πέρα, το πλήγμα του αποκλεισμού στο Champions League θα μπορούσε να καθυστερήσει τις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Η Μπαρτσελόνα προσδοκά για το μέλλον του Λιονέλ Μέσι

Μια άλλη από τις επιλογές του Λιονέλ Μέσι είναι να επιστρέψει στη Μπαρτσελόνα, τον σύλλογο που υπερασπίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του καριέρας και όπου έγινε θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Στην Βαρκελώνη βρέθηκε πρόσφατα ο πατέρας του, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση. Ο επτά φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας, εντάχθηκε στη Λα Μασία όταν ήταν μόλις 13 ετών και σημείωσε 672 γκολ σε 780 εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της 21χρονης θητείας του με τους Καταλανούς. Καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών του συλλόγου, κατακτώντας τέσσερα Champions League, 10 τίτλους La Liga και μια σειρά από ατομικές διακρίσεις προτού ενταχθεί στην πρωταθλήτρια της Ligue 1 για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν, το καλοκαίρι του 2021.

Ο Τζουάν Λαπόρτα, πρόεδρος του Μπαρτσελόνα, επιβεβαίωσε την επαφή με τον πατέρα του Αργεντινού αστέρα. «Μιλάμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο και έναν αγώνα φόρο τιμής για τον Λέο. Χαίρομαι για αυτόν. Τώρα είναι στην Παρί, δεν θέλω να μιλήσω για το αν θα μπορούσε να επιστρέψει ή όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας των «μπλαουγκράνα», ο οποίος ελπίζει ότι εκτός από τον αγώνα φόρο τιμής που ετοιμάζει, θα πείσει τον «Pulga» να γίνει ξανά μόνιμος κάτοικος «Καμπ Νόου».

Ιστορική επιστροφή στη Νιούελς ή μετάβαση στο MLS

Προτεραιότητα του Παγκόσμιου πρωταθλητή με την Αργεντινή είναι να παραμείνει σε κορυφαίο επίπεδο και στην Ευρώπη. Ωστόσο, πέρα από το γεγονός ότι έχει επιλογές στα χέρια του, ο Λιονέλ Μέσι θα μπορούσε επίσης να κάνει έκπληξη και να αποφασίσει να παίξει στην Αμερική στο τέλος της καριέρας του. Στο MLS τον περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες: Η Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ ενδιαφέρεται εδώ και καιρό και πρόσφατα, ο επίτροπος του πρωταθλήματος κατέστησε σαφές ότι σκοπεύουν να βοηθήσουν εάν προχωρήσει το ενδεχόμενο.

«Όταν υπάρχουν φήμες ότι ο Μέσι συνδέεται με το Μαϊάμι, αυτό είναι υπέροχο. Και αν μπορούσε να συμβεί, θα ήταν φανταστικό για το MLS, θα ήταν φανταστικό για τον Μέσι και την οικογένειά του, και όπως όλα μαζί μας, προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία. Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες από αυτό γιατί δεν τις έχουμε», είπε σε συνέντευξή του στην «Athletic». 

Εν τω μεταξύ, η Νιούελς ονειρεύεται επίσης την επιστροφή του πιο σημαντικού παίκτη που έχει βγει από την ακαδημία τους. Ωστόσο, η πρόσφατη επίθεση της μαφίας στο σούπερ μάρκετ που ανήκει στην οικογένεια της Αντονέλα Ροκούζο και οι απειλές θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο αυτή την ευκαιρία. Σε κάθε περίπτωση, οι οπαδοί έκαναν ξεκάθαρη την υποστήριξή τους στον Μέσι. «Λέο, είσαι η καρδιά μιας χώρας που σε αγαπάει. Η Νιούελς είναι μαζί σου», εξέφρασαν σε ένα πανό τους οι οπαδοί της ομάδας.