Ο Μέσι απολογήθηκε για την απουσία του από το φιλικό παιχνίδι στο Χονγκ Κονγκ

Λιονέλ Μέσι

i

© PrtScr

Ο Μέσι απολογήθηκε για την απουσία του από το φιλικό παιχνίδι στο Χονγκ Κονγκ

Πάνος Κορομηλάς 18:09 - 06.02.2024

Μετά τις απειλές από την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, ο Λιονέλ Μέσι απολογήθηκε για την απουσία του από το προγραμματισμένο φιλικό της Ίντερ Μαϊάμι.

Σάλος έχει προκληθεί στην Ασία, μετά την απουσία του Λιονέλ Μέσι από το φιλικό της Ίντερ Μαϊάμι με την επίλεκτη ομάδα του Χονγκ Κονγκ. Ο Αργεντινός σταρ δεν αγωνίστηκε στον συγκεκριμένο αγώνα λόγω ενοχλήσεων στον οπίσθιο μηριαίο, προκαλώντας μεγάλη απογοήτευση σε όσους περίμεναν να τον δουν. 

Η εξέλιξη αυτή, είχε ως συνέπεια την οργή των φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο αλλά και της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, που εξέδωσε ανακοίνωση κατά την οποία άφησε αιχμές για την απουσία του Αργεντινού σταρ.

«Ο διοργανωτής του φιλικού αγώνα της Ίντερ Μαϊάμι στο Χονγκ Κονγκ είχε δεσμευτεί ο Λιονέλ Μέσι να αγωνιστεί για τουλάχιστον 45 λεπτά» δήλωσε ο Υπουργός Αθλητισμού του Χονγκ Κονγκ, εκφράζοντας την ενόχληση του. Η κυβέρνηση μάλιστα προχώρησε σε απειλές, λέγοντας πως θα αποσύρει 1,9 εκατομμύρια ευρώ δημόσια χρηματοδότηση από τον διοργανωτή της εκδήλωσης, την Tatler Asia.

«Ένας από τους βασικούς όρους της συμφωνίας χρηματοδότησής μας με την Tatler Asia ήταν να συμμετάσχει ο Μέσι στον αγώνα για τουλάχιστον 45 λεπτά, με την επιφύλαξη της φυσικής κατάστασης και της ασφάλειας», υποστήριξε ο Κέβιν Γιουνγκ, γραμματέας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού. 

Τόσο ο Λιονέλ Μέσι όσο και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αποδοκιμάστηκαν από εξαγριωμένους οπαδούς της Χονγκ Κονγκ, με τον Αργεντινό σταρ να «απολογείται» μετά τον σάλο που προκλήθηκε. Συγκεκριμένα, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου εν όψει της επόμενης αναμέτρησης της Ίντερ Μαϊάμι με την Βίσελ Κόμπε, ο 36χρονος επιθετικός είπε τα εξής: 

Ο Μέσι και ο Μπέκαμ αποδοκιμάστηκαν στο Χονγκ Κονγκ από εξαγριωμένους οπαδούς (vids)
REST OF THE WORLD

15:43 - 04.02.2024

Ο Μέσι και ο Μπέκαμ αποδοκιμάστηκαν στο Χονγκ Κονγκ από εξαγριωμένους οπαδούς (vids)

Παραμένοντας στον πάγκο κατά τη νίκη της Ίντερ Μαϊάμι εναντίον μιας μικτής ομάδας του Χονγκ Κονγκ, ο Λιονέλ Μέσι αποδοκιμάστηκε από το κοινό, απογοητευμένο που δεν είδε τον Αργεντινό Παγκόσμιο πρωταθλητή στον αγωνιστικό χώρο.

«Δεν κατάφερα να αγωνιστώ στο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι λόγω τραυματισμού. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος να μας δει και πραγματικά ήθελα πολύ να παίξω μπροστά τους».