Ανακοίνωσε τον Χέντερσον ο Άγιαξ

Ο Τζόρνταν Χέντερσον στον Άγιαξ

i

©Ajax

Ανακοίνωσε τον Χέντερσον ο Άγιαξ

Στέλιος Βαρδάκης • 22:28 - 18.01.2024 / Ανανεώθηκε: 23:25 - 18.01.2024

Ολοκληρώθηκε με κάθε επισημότητα η μεταγραφή του Τζόρνταν Χέντερσον στον Άγιαξ, με τον πρώην παίκτη της Λίβερπουλ να υπογράφει συμβόλαιο έως το 2026.

Στον Άγιαξ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τζόρνταν Χέντερσον με τον Άγγλο διεθνή χαφ να υπογράφει στην ολλανδική ομάδα για τα επόμενα δυόμιση χρόνια. 

Ο Χέντερσον υπέγραψε το προηγούμενο καλοκαίρι στην Αλ Ιτιφάκ ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να εγκλιματιστεί στην Σαουδική Αραβία και έξι μήνες αργότερα έλυσε το συμβολαιό του και επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό του «Αίαντα».

Ο ίδιος ο παίκτης θέλησε να αποχαιρετήσει και να ευχαριστήσει την ομάδα μέσω του X αναφέροντας: «Με λύπη μου ανακοινώνω ότι θα αποχωρήσω από την Al Ettifaq άμεσα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά θεωρώ ότι είναι η καλύτερη για μένα και την οικογένειά μου. Θέλω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να ευχαριστήσω τον σύλλογο και τους φιλάθλους για όλη την υποστήριξη κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Πραγματικά ένιωσα την αγάπη από την πρώτη μέρα. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ και να ελπίζω για την επιτυχία σας. Καλή τύχη για το μέλλον».

Από την πλευρά του ο Τζον Φαν Σκιπ δήλωσε για τη μεταγραφή του Χέντερσον: «Θέλαμε έναν έμπειρο μέσο με ηγετικές ικανότητες. Λόγω των τραυματισμών στην ομάδα, ψάχναμε κάποιον που θα μπορούσε να μπει άμεσα. Ο Τζόρνταν Χέντερσον είναι αυτός ο τύπος παίκτη.

Η άφιξή του σημαίνει τεράστια ενίσχυση για την ομάδα μας. Τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου, ένας ποδοσφαιριστής αυτού του διαμετρήματος είναι σημαντικός για τους πολλούς νεαρούς παίκτες μας. Είναι ένας Άγγλος διεθνής παίκτης και έχει κατακτήσει το Champions League και πολλά άλλα βραβεία με τη Λίβερπουλ. Είμαι χαρούμενος που είναι εδώ και νομίζω ότι είναι πολύ καλό για τον σύλλογό μας το γεγονός ότι είναι παίκτης του Άγιαξ από σήμερα και μετά»

Εκτός ποδοσφαίρου για ένα χρόνο θα μείνει ο Όφερμαρς - Έστελνε μηνύματα ακατάλληλου περιεχομένου σε υπαλλήλους του Άγιαξ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

15:47 - 10.01.2024

Εκτός ποδοσφαίρου για ένα χρόνο θα μείνει ο Όφερμαρς - Έστελνε μηνύματα ακατάλληλου περιεχομένου σε υπαλλήλους του Άγιαξ

Ποινή απαγόρευσης από το ποδόσφαιρο για ένα χρόνο επιβλήθηκε στον Μαρκ Όφερμαρς για μηνύματα σεξουαλικού και ακατάλληλου περιεχομένου που φαίνεται να έστελνε την περίοδο που εργαζόταν ως αθλητικός διευθυντής στον Άγιαξ.

Ο 33χρονος μέσος τη φετινή σεζόν έχει καταγράψει 19 συμμετοχές με 5 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Υπήρξε παίκτης της Λίβερπουλ για 12 χρόνια τα 8 εκ των οποίων τα πέρασε ως αρχηγός της. Με τους «Κόκκινους» μέτρησε συνολικά 492 συμμετοχές με 33 γκολ και 61 ασίστ και κατέκτησε μαζί τους 8 τρόπαια. 

Το «φλερτ» ανάμεσα στον Άγιαξ και τον πρώην αρχηγό της Λίβερπουλ ήταν γνωστό εδώ και καιρό με την υπόθεση να έχει τελικά "happy end" και για τις δύο πλευρές. Ο Χέντερσον επέλεξε να φοράει τη φανέλα με του νούμερο «6».