Η απάντηση του Μαξίμου για Μητσοτάκη - Τσέφεριν και ελίτ διαιτητές

Κυριάκος Μητσοτάκης & Αλεξάντερ Τσέφεριν

i

© Intime

Η απάντηση του Μαξίμου για Μητσοτάκη - Τσέφεριν και ελίτ διαιτητές

Βασίλης Μοιρώτσος 12:38 - 30.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:46 - 30.03.2023

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου επιβεβαιώνεται τις τελευταίες ώρες η συνομιλία που είχε ο Μητσοτάκης με τον Τσέφεριν για διαιτητές της κατηγορίας ελίτ.

Οι διαιτητές της κατηγορίας ελίτ έχουν γίνει το νούμερο ένα θέμα στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα αυτές τις μέρες, με αφορμή την επιθυμία των ομάδων των Playoffs για έλευση των συγκεκριμένων διαιτητών στα ματς που θα κρίνουν το πρωτάθλημα. Μάλιστα το γεγονός πως τη Δευτέρα προέκυψε πολύ μεγάλη ένταση στη σύσκεψη που έγινε μεταξύ των ιδιοκτητών των ομάδων και των Μπένετ και Μπαλτάκου φαίνεται πως ταρακούνησε ακόμα και τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημερινό δημοσίευμα των «Νέων» ανέφερε πως ο Μητσοτάκης το... πήρε πάνω του και επικοινώνησε με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ζητώντας του να μεσολαβήσει προκειμένου να έρθουν διαιτητής της κατηγορίας ελίτ στα ντέρμπι που απομένουν έως το τέλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, Γιώργου Παπαχρήστου, η «πηγή» δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και εκείνο που έμενε να φανεί ήταν η αντίδραση του Μαξίμου στη συγκεκριμένη πληροφορία. Και πράγματι η είδηση επιβεβαιώνεται τις τελευταίες ώρες.

Οι ελίτ διαιτητές, τα αίματα, η καταγγελία - Το χρονικό της τετράωρης συνάντησης που είχε πολλές εντάσεις
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:28 - 27.03.2023

Οι ελίτ διαιτητές, τα αίματα, η καταγγελία - Το χρονικό της τετράωρης συνάντησης που είχε πολλές εντάσεις

Οι μεγαλομέτοχοι Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Βόλου και ο Άρης απαίτησαν από Μπένετ και Μπαλτάκο καλύτερους διαιτητές, αλλά η ατμόσφαιρα εξακολουθεί να μυρίζει μπαρούτι. Όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση από Μαρινάκη, Αλαφούζο, Μελισσανίδη και Σαββίδη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως από το Μαξίμου επιβεβαιώνουν τη συνομιλία του Μητσοτάκη με τον Τσέφεριν, με τον πρώτο να ρωτάει λεπτομέρειες για το κατά πόσο η UEFA μπορεί να ενεργήσει και να παρέμβει στο κομμάτι της επιλογής των διαιτητών που θα έρθουν στην Ελλάδα.

Είναι σημαντικό πάντως να τονίσουμε πως η διαθεσιμότητα των ελίτ διαιτητών δεν έχει να κάνει με τη θέληση της UEFA ή της ελληνικής κυβέρνησης. Για παράδειγμα, αν υπάρχει ένα ντέρμπι στην Ιταλία, τότε θα επιλεγεί από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να διαιτητεύσει ο δικός τους ελίτ διαιτητής και δε θα είναι διαθέσιμος για να ταξιδέψει σε άλλη χώρα. Το ίδιο συμβαίνει και με όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα.

Κυριάκος Μητσοτάκης & Αλεξάντερ Τσέφεριν Κυριάκος Μητσοτάκης & Αλεξάντερ Τσέφεριν/©Intime

Η παρέμβαση Μητσοτάκη ναι μεν αποδεικνύει και στην ίδια την UEFA πως το πρόβλημα είναι μεγάλο, πλην όμως και η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Μένει να δούμε πλέον αν θα υπάρξει αντίδραση και από την UEFA όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα και αν θα μπορέσει να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που έχει φέρει μεγάλη ένταση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως οι σχέσεις Μητσοτάκη - Τσέφεριν είναι σε άριστο επίπεδο, με τον πρόεδρο της UEFA να εκτιμά ιδιαιτέρως τον Έλληνα πρωθυπουργό από τις συναντήσεις που είχαν και κυρίως το γεγονός πως του έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο.