Έφτασε στην Premier League χωρίς να κάνει θόρυβο και σήμερα είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της Τότεναμ

Μίκι Βαν Ντε Βεν

i

PrtScr

Έφτασε στην Premier League χωρίς να κάνει θόρυβο και σήμερα είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της Τότεναμ

Κώστας Τόπας 12:07 - 04.02.2024

Ο Μίκι Βαν Ντε Βεν, ο κεντρικός αμυντικός της Τότεναμ, έχει αναδειχθεί ως η αποκάλυψη για το κέντρο της «άμυνας» των «σπιρουνιών» μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Ο Μίκυ Βαν ντε Βεν συνεχίζει να εντυπωσιάζει Ο 22χρονος Ολλανδός αμυντικός είναι μια από τις μεγάλες αποκαλύψεις μιας Premier League στην οποία έφτασε χωρίς να κάνει πολύ θόρυβο μόλις πριν από λίγους μήνες. Αυτό το Σάββατο (03/02) έκανε για άλλη μια φορά εξαιρετική εμφάνιση στο κέντρο της άμυνας μιας ομάδας της Τότεναμ που αναδείχθηκε ισόπαλη με την Έβερτον (2-2).

Ο Φαν ντε Βεν έφτασε στην Premier League το περασμένο καλοκαίρι αφού η Τότεναμ έβγαλε από το πορτοφόλι της για να τον αρπάξει από τη Βόλφσμπουργκ. Συνολικά 40 εκατομμύρια  ευρώ επένδυσαν τα «σπιρούνια» σε έναν κεντρικό αμυντικό που αν και είχε καλές εμφανίσεις στην Bundesliga, δεν ήταν ακόμη διεθνής για την Ολλανδία. Αυτή η επιβράβευση από το χέρι του Ρόναλντ Κούμαν, του ήρθε τον περασμένο Οκτώβριο και ήταν συνέπεια του καλού του ξεκινήματος στη σεζόν στην ομάδα με επικεφαλής τον Άγγελο Ποστέκογλου.

Το 1,93 του ξεγελάει, καθώς τρέχει πολύ γρήγορα χάρη στον μακρύ βηματισμό του. Και σε ό,τι αφορά την προσαρμογή του στην Premier League, δεν θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα, δίπλα στον ακλόνητο Κριστιάν Ρομέρο. Μάλιστα, με τον Αργεντινό στο ραντάρ αρκετών κολοσσών στην Ευρώπη, η Τότεναμ εκτιμάει την καλή απόδοση που προσφέρει ο Ολλανδός στόπερ και βλέπει σε αυτόν έναν πραγματικό ηγέτη της άμυνας σε περίπτωση που ο Ρομέρο καταλήξει να φύγει.

Ο Μίκι Βαν Ντε Βεν φοράει ένα πολύ ασυνήθιστο νούμερο στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά το κάνει για καλό λόγο. Ο αριθμός που φαίνεται στη μπλούζα του είναι 37 και είναι ένας φόρος τιμής σε έναν φίλο που πέθανε πριν από μερικά χρόνια. «Ήταν πάντα ο αγαπημένος του αριθμός. Έτσι, όταν έφτασα στην Τότεναμ και είχα την ευκαιρία να διαλέξω έναν αριθμό, επέλεξα το 37 για αυτόν», εξήγησε πρόσφατα ο νεαρός Ολλανδός όταν ρωτήθηκε για αυτό το θέμα.