Η Μίλαν πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με τη Νάπολι διά ποδός Ερναντέζ

Μίλαν - Νάπολι

i

© Glomex

Η Μίλαν πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με τη Νάπολι διά ποδός Ερναντέζ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 23:45 - 11.02.2024 / Ανανεώθηκε: 23:51 - 11.02.2024

Με τον Τεό Ερναντέζ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ στο ντέρμπι, η Μίλαν πανηγύρισε ένα σπουδαίο τρίποντο κόντρα στη Νάπολι.

Το ντέρμπι έβγαλε νικήτρια τη Μίλαν

Στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Serie A, η ομάδα του Στέφανο Πιόλι υποδέχτηκε τη Νάπολι στο «Σαν Σίρο» και πήρε τη νίκη χάρη στο γκολ του Τεό Ερναντέζ (1-0). Με αυτό το τρίποντο, οι «ροσονέρι» παρέμειναν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 52 πόντους, ενώ η πρωταθλήτρια Ιταλίας γνώρισε ακόμη μία ήττα τη φετινή σεζόν.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, με το... καλημέρα οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά κι έψαξαν το γκολ, το οποίο βρήκαν στο 25ο λεπτό. Ο Λεάο με μία εξαιρετική πάσα έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Τεό Ερναντέζ, ο οποίος εκτέλεσε υποδειγματικά για το 1-0.

Στην επανάληψη, το σκηνικό του ντέρμπι παρέμεινε ίδιο. Η Νάπολι προσπαθούσε κυρίως μέσα από αντεπιθέσεις να κάνει τη ζημιά και να φέρει το ματς στα ίσα, ωστόσο με την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία της Μίλαν τα βρήκε... σκούρα.

Στο 70ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ. Ο Λεάο έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, βρήκε χώρο και δοκίμασε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Λίγο πριν τη λήξη (89΄) η Νάπολι πήγε να «κλέψει» τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά στάθηκε άτυχη, με τον Γιαν Σίμιτς να φλερτάρει με το αυτογκόλ και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Μίλαν διαχειρίστηκε το προβάδισμά της και με όπλο την άμυνα έφτασε στη νίκη.

Λίγο νωρίτερα, η Αταλάντα «απέδρασε» από την έδρα της Τζένοα με εμφατικό διπλό (1-4) και παρέμεινε στην 4η θέση. Την ίδια ώρα, η Μπολόνια έστησε... πάρτι εντός έδρας κόντρα στη Λέτσε (4-0), ενώ Μόντσα και Βερόνα έμειναν «άσφαιρες» (0-0).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 24ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: