Απίστευτο ρεκόρ για τον Μίλνερ: Αγωνίζεται 23 συνεχόμενα χρόνια στην Premier League!

Τζέιμς Μίλνερ

i

©Photo by Matthew Ashton - AMA/Getty Images/Ideal Images

Απίστευτο ρεκόρ για τον Μίλνερ: Αγωνίζεται 23 συνεχόμενα χρόνια στην Premier League!

Κώστας Τόπας 09:05 - 03.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:05 - 03.01.2024

Ο 37χρονος Άγγλος μέσος της Μπράιτον, έπαιξε τον 632ο αγώνα του στην Premier League και ισοφάρισε τον Ράιαν Γκιγκς.

Είναι πολύ μακριά για να μιλήσουμε για τη σεζόν 2002/03 στην Premier League. Τότε, η Λιντς βασίστηκε στις φιγούρες των Χάρι Κιούελ και Μαρκ Βιντούκα για να επιβιώσει στο πρωτάθλημα μετά τις μέρες δόξας της στο Champions League. Η 10η Νοεμβρίου 2002 ήταν μια από αυτές τις μέρες. Και οι δύο Αυστραλοί σκόραραν για να νικήσουν τη Γουέστ Χαμ με 4-3 στο αφανισμένο «Boleyn Ground». Και επίσης η Λιντς συνεχάρη έναν νεαρό που έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα των «παγωνιών». Το όνομά του ήταν Τζέιμς Μίλνερ και, 23 χρόνια μετά, ο Άγγλος μέσος εξακολουθεί να παίζει στην πρώτη κατηγορία και να σπάει ρεκόρ με την Μπράιτον.

«Αν τον κοιτάξετε στην προπόνηση, είναι απίστευτο. Η ηλικία είναι στα χαρτιά», είπε ο Ρομπέρτο ​​ντε Τσέρμπι, αναφερόμενος στον Μίλνερ ενόψει μιας ιστορικής ημέρας για αυτόν. Παίζοντας τον πρώτο αγώνα του 2024, ο 37χρονος ποδοσφαιριστής γιόρτασε 23 συνεχόμενα χρόνια παίζοντας τουλάχιστον ένα λεπτό στην Premier League. Μόνο ο Ράιαν Γκιγκς έφτασε σε τέτοιο ορόσημο με τα χρόνια δόξας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εκτός από το ρεκόρ για τα ημερολογιακά χρόνια στο πρωτάθλημα, ο Μίλνερ σημείωσε και άλλο ένα ορόσημο. Ο παίκτης της Μπράιτον έφτασε τα 632 παιχνίδια στην Premier League, περιέργως το ίδιο με τον Ράιαν Γκιγκς, και ανέβηκε στη δεύτερη θέση για τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία της διοργάνωσης από τότε που ιδρύθηκε το 1992. Τώρα μόνο ο Γκάρεθ Μπάρι βρίσκεται στη σχετική λίστα. Ο άνθρωπος που ήταν συμπαίκτης του στη Μάντσεστερ Σίτι προηγείται της βαθμολογίας με 653 συμμετοχές.

Ο Μίλνερ κατάφερε να ανταπεξέλθει μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τη Λίβερπουλ. Φαινόταν ότι, στα 37 του, το να καταλήξει ελεύθερος μετά την αποχώρησή του από το «Άνφιλντ» ήταν το τέλος της καριέρας του στην Premier League. Με τον Γιούργκεν Κλοπ κέρδισε τα πάντα και δεν είδε μεγαλύτερες προκλήσεις στον ορίζοντα. Όμως η Μπράιτον ήρθε να του προσφέρει συμβόλαιο μίας σεζόν. Και, μέχρι στιγμής, ήταν σημαντικό: έχει παίξει ήδη 17 παιχνίδια, 13 από αυτά στο πρωτάθλημα. Ο Άγγλος θρύλος συνεχίζει να μεγαλώνει και η καριέρα του φαίνεται να μην ξεθωριάζει προς το παρόν.