Ο Άρης προσπαθεί για την δύσκολη περίπτωση του Τζέρεμι Σαρμιέντο της Μπράιτον

Ο Άρης προσπαθεί για την δύσκολη περίπτωση του Τζέρεμι Σαρμιέντο της Μπράιτον

Αλέξης Σαββόπουλος 19:10 - 01.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:43 - 01.01.2024

Τον 21χρονο διεθνή με το Εκουαδόρ εξτρέμ που ανήκει στην Μπράιτον και αγωνίζεται δανεικός στην Γουέστ Μπρομ, έχει ως βασική του επιλογή ο Άρης για τη θέση του αριστερού εξτρέμ, σύμφωνα με τους Άγγλους. Τι ισχύει με τον νεαρό παίκτη.

Από την βρετανική αγορά προέρχεται η βασική επιλογή του Άρη για τον παίκτη που αναζητά για τη θέση του αριστερού εξτρέμ, σύμφωνα και με δημοσίευμα στην Αγγλία.

 Πρόκειται για τον 21χρονο Τζέρεμι Σαρμιέντο που ανήκει στη Μπράιτον, αλλά αγωνίζεται φέτος δανεικός δανεικός στη Γουέστ Μπρομ στην Τσάμπιονσιπ. Ο Σαρμιέντο αγωνίζεται κατά κύριο λόγο ως αριστερός εξτρέμ με ανάποδο πόδι αφού το καλό του είναι το δεξί αλλά έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί και ως εσωτερικός μέσος.

Ο Τζέρεμι Λιονέλ Σαρμιέντο Μοράντε όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι γεννημένος στη Μαδρίτη τον Ιούνιο του 2001 αλλά έχει καταγωγή από το Εκουαδόρ. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε με τους γονείς του στο Λονδίνο και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στα τμήματα υποδομής της Τσάρλτον. Το 2018 μετακόμισε στη Μπενφίκα σε ηλικία 17 ετών αλλά δεν κατάφερε να αγωνιστεί στην 1η ομάδα, κάνοντας συμμετοχές με την 2η ομάδα. Πριν μετακομίσει στην Πορτογαλία είχε ενδιαφερθεί για αυτόν και η Μάντσεστερ Σίτι. 

Στην Αγγλία επέστρεψε το καλοκαίρι του 2021 για λογαριασμό της Μπράϊτον, αφού πρώτα απέρριψε πρόταση της Μπάγερν. Εντάχθηκε αρχικά στην U23 της Μπράιτον. Τον Σεπτέμβριο έκανε το ντεμπούτο το με την 1η ομάδα σε ένα αγώνα του Λιγκ Καπ με την Σουόνσι, μπαίνοντας αλλαγή ενώ ένα μήνα αργότερα ξεκίνησε βασικός κόντρα στη Λέστερ για την ίδια διοργάνωση.

 Ακολούθησε τον Νοέμβριο και η παρθενική του συμμετοχή στην Premier League κόντρα στη Λιντς και καπάκι απέναντι στη Γουέστ Χαμ. Ένας τραυματισμός στον αχίλλειο τένοντα τον άφησε εκτός ως τα τέλη Φεβρουαρίου. Παρόλα αυτά, τον Γενάρη του 2022 επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Μπράιτον ως το 2026. Πραγματοποίησε συνολικά 19 εμφανίσεις με την Μπράιτον και κέρδισε το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη της αγγλικής ομάδας, πριν δοθεί δανεικός το περασμένο καλοκαίρι στη Γουέστ Μπρόμ που αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ, αφού πρώτα προχώρησε σε μια επέκταση στο συμβόλαιό του ως το 2027. Μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 20 παιχνίδια έχοντας πετύχει και δυο γκολ.

Ο Σαρμιέντο σε νεαρή ηλικία εκπροσώπησε την Αγγλία στις μικρές εθνικές ομάδες. Ήταν μέλος της U17 που πήρε μέρος στο UEFA European Under-17 Championship. Τον Οκτώβριο του 2019 πέτυχε το νικητήριο γκολ στη νίκη της Αγγλίας με 3-2 επί της Αυστρίας όντας μέλος της under-18. 

Τελικά επέλεξε να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα του Εκουαδόρ, λαμβάνοντας τις πρώτες του κλήσεις τον Οκτώβριο του 2021 στα παιχνίδια με Βολιβία, Βενεζουέλα και Κολομβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Μάλιστα ήταν ανάμεσα στους 26 που πήραν μέρος στο Παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ, αγωνιζόμενος και στα τρία παιχνίδια με Κατάρ, Ολλανδία και Σενεγάλη. Συνολικά μετράει 13 συμμετοχές με την Εθνική του ομάδα.

Στην Αγγλία επισημαίνουν πως στη Μπράιτον έχουν στο μυαλό τους μονάχα το σενάριο προσωρινής παραχώρησης, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Άρης προσπαθεί εδώ και μέρες να έρθει σε συμφωνία αγοράς του παίκτη αφού αποτελεί ένα παίκτη με μεγάλη προοπτική, αλλά πρόκειται συνάμα για μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση.  Εξετάζεται ακόμη το σενάριο δανεισμού με οψιόν αγοράς, κάτι που επιβεβαίωσε με δηλώσεις για το μέλλον του παίκτη που έκανε και ο Ντε Τσέρμπι χωρίς όμως να αναφέρει ομάδα, λέγοντας:  

«Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα για αυτόν, νομίζω ότι θα πάει δανεικός. Πρέπει να παίξει και αποφάσισε να πάει δανεικός, δεν ξέρω αν άλλαξε γνώμη. Είναι καλός παίκτης και θα μπορούσε να είναι σημαντικός για εμάς, αλλά πρέπει να μιλήσουμε με τον Αθλητικό Διευθυντή».