Ο Κωστένογλου ανέλαβε κι επίσημα πόστο στη Chicago Fire στο πλευρό του Κλόπα

Νίκος Κωστένογλου, Φρανκ Κλόπας και Θεόδωρος Αντωνόπουλος

i

©chicagofirefc

Ο Κωστένογλου ανέλαβε κι επίσημα πόστο στη Chicago Fire στο πλευρό του Κλόπα

Κώστας Τόπας 10:14 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:26 - 18.08.2023

Ο Νίκος Κωστένογλου μαζί με τον Θοδωρή Αντωνόπουλο θα είναι οι άμεσοι συνεργάτες του Φρανκ Κλόπας στη Chicago Fire.

Από τον… εποικισμό του MLS με διεθνείς Έλληνες το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ όπως φαίνεται στρέφεται και σε Έλληνες προπονητές. Συγκεκριμένα, ο Φρανκ Κλόπας έχει αναλάβει τα ηνία της Chicago Fire, η οποία την Πέμπτη (17/08) ανακοίνωσε και την πρόσληψη του Νίκου Κωστένογλου και του Θοδωρή Αντωνόπουλου.

Οι δυο τους θα είναι οι άμεσοι συνεργάτες του 56χρονου προπονητή στη Chicago Fire για το υπόλοιπο του 2023. Με 48 χρόνια συνδυασμένης πείρας ως παίκτες και προπονητές, ο Κωστένογλου και ο Αντωνόπουλος πρόσφατα ήταν μέλη της εθνικής Κύπρου. Μαζί, οδήγησαν την Κύπρο στη νίκη με 1-0 εναντίον της Σλοβενίας στη φάση των ομίλων των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

«Η εμπειρία που φέρνουν ο Νίκος και ο Θεόδωρος σε αυτήν την ομάδα είναι εξαιρετικά επωφελής καθώς εστιάζουμε στο να τελειώσουμε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο επικεφαλής προπονητής της Chicago Fire FC Φρανκ Κλόπας. «Το πιο σημαντικό, όχι μόνο είναι εξαιρετικοί προπονητές, αλλά είναι επίσης εξαιρετικοί άνθρωποι που ενσαρκώνουν τις αξίες του συλλόγου».

Υπενθυμίζεται ότι Κλόπας και Κωστένογλου συνυπήρξαν για μια εξαετία ως συμπαίκτες στην ΑΕΚ, στα τέλη του 20ου και στις αρχές του 21ου αιώνα, έχοντας έκτοτε διατηρήσει εξαιρετικές σχέσεις.