Ο πρώην «ερυθρόλευκος» Πουλίδο πήρε το πιο περίεργο βραβείο στο MLS

Σεμπά και Πουλίδο

Ο πρώην «ερυθρόλευκος» Πουλίδο πήρε το πιο περίεργο βραβείο στο MLS

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:09 - 15.11.2023

Ένα ασυνήθιστο βραβείο έλαβε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Άλαν Πουλίδο, από τη διοργανώτρια αρχή του MLS.

Λίγοι θυμούνται τον Άλαν Πουλίδο για τα ποδοσφαιρικά του επιτεύγματα - τα οποία δεν ήταν και πολλά - στον Ολυμπιακό, αφού ο ίδιος έγινε περισσότερο γνωστός για τα... σαράντα κύματα που πέρασε μέχρι να φτάσει στον Πειραιά. 

window.setTimeout(function () { let scriptCss = document.createElement('link'); scriptCss.href = 'https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1699615566'; scriptCss.rel = 'stylesheet'; scriptCss.type = 'text/css'; document.body.appendChild(scriptCss); let scriptTag = document.createElement('script'); scriptTag.src = 'https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js'; scriptTag.defer = true; scriptTag.onload = function () { let widgetLoaderConfig = { CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com', ODD_CLIENT: 'default', APP_LINK: 'desktop', API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/', API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e', LANG: 'el', REQUEST_INTERVAL: 30, ENABLE_BET_SLIP: false, AUTHOR: false, THEME: "light", TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr", LINK_OPTIONS_V2: { 'player': {'url': '/player/{playerId}'}, 'team': {'url': '/team/{teamId}'}, 'tournament': {'url': '/tournament/{tournamentId}'}, 'match': { 'url': '/match/{matchId}', 'sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'} }, 'configuration': { 'newWindow': false }, 'standings_tournament': {'url': '/rezultati/takmicenje/{standingsId}/tabela'} } }; window.setTimeout(function () { new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig); }, 200); }; document.head.appendChild(scriptTag); }, 0);

Τελικά το CAS τον είχε δικαιώσει στη διαμάχη του με την Τίγκρες και ο ίδιος μετακόμισε στην Ελλάδα, εκεί όπου δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Mετά από 17 αγώνες και έξι γκολ (σε δύο σεζόν), ο Μεξικανός επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Τσίβας.

Πλέον, όσοι θέλουν να τον παρακολουθήσουν θα πρέπει να δουν τους αγώνες των Κάνσας Σίτι, εκεί όπου αγωνίζεται ο επιθετικός από τον Ιανουάριο του 2020. Μάλιστα, η φετινή του πολύ καλή σεζόν του έφερε και ένα βραβείο το οποίο είναι λιγάκι ασυνήθιστο. 

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς που κάνει comeback. Πρόκειται για ένα βραβείο το οποίο το MLS δίνει σε κάποιον παίκτη ο οποίος απουσιάζει για καιρό και τελικά επιστρέφει πολύ δυναμικά. 

Ο Άλαν Πουλίδο σημείωσε 14 γκολ στην κανονική περίοδο του MLS και βοήθησε πολύ την ομάδα του ώστε να φτάσει στα playoffs. Πριν συμβεί αυτό και συγκεκριμένα στις αρχές του 2022, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είχε μείνει εκτός για 15 μήνες, μετά από χειρουργείο που έκανε στο γόνατο.