Ο πρώην «ερυθρόλευκος» Πουλίδο πήρε το πιο περίεργο βραβείο στο MLS

Σεμπά και Πουλίδο

Ο πρώην «ερυθρόλευκος» Πουλίδο πήρε το πιο περίεργο βραβείο στο MLS

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:09 - 15.11.2023

Ένα ασυνήθιστο βραβείο έλαβε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Άλαν Πουλίδο, από τη διοργανώτρια αρχή του MLS.

Λίγοι θυμούνται τον Άλαν Πουλίδο για τα ποδοσφαιρικά του επιτεύγματα - τα οποία δεν ήταν και πολλά - στον Ολυμπιακό, αφού ο ίδιος έγινε περισσότερο γνωστός για τα... σαράντα κύματα που πέρασε μέχρι να φτάσει στον Πειραιά. 

Τελικά το CAS τον είχε δικαιώσει στη διαμάχη του με την Τίγκρες και ο ίδιος μετακόμισε στην Ελλάδα, εκεί όπου δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Mετά από 17 αγώνες και έξι γκολ (σε δύο σεζόν), ο Μεξικανός επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Τσίβας.

Πλέον, όσοι θέλουν να τον παρακολουθήσουν θα πρέπει να δουν τους αγώνες των Κάνσας Σίτι, εκεί όπου αγωνίζεται ο επιθετικός από τον Ιανουάριο του 2020. Μάλιστα, η φετινή του πολύ καλή σεζόν του έφερε και ένα βραβείο το οποίο είναι λιγάκι ασυνήθιστο. 

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς που κάνει comeback. Πρόκειται για ένα βραβείο το οποίο το MLS δίνει σε κάποιον παίκτη ο οποίος απουσιάζει για καιρό και τελικά επιστρέφει πολύ δυναμικά. 

Ο Άλαν Πουλίδο σημείωσε 14 γκολ στην κανονική περίοδο του MLS και βοήθησε πολύ την ομάδα του ώστε να φτάσει στα playoffs. Πριν συμβεί αυτό και συγκεκριμένα στις αρχές του 2022, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είχε μείνει εκτός για 15 μήνες, μετά από χειρουργείο που έκανε στο γόνατο.