Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα - Και ο Μουριέλ της Αταλάντα πάει MLS
i

© Intime

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα - Και ο Μουριέλ της Αταλάντα πάει MLS

Γιάννης Λιβανός 11:52 - 07.02.2024

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής της Ευρώπης, αφήνει τη γηραιά ήπειρο, για να μετακομίσει στις ΗΠΑ και το πρωτάθλημα MLS. Ο Λουίς Μουριέλ της Αταλάντα είναι έτοιμος να πει αντίο στη Serie A έπειτα από 14 σεζόν και να φορέσει τη φανέλα της Ορλάντο Σίτι.

Ο Λουίς Μουριέλ αποτελούσε κάποτε τη «μηχανή των γκολ» της Αταλάντα. Τα τρία πρώτα χρόνια του στο Μπέργκαμο συνδυάστηκαν με 59 γκολ, με τον Κολομβιανό επιθετικό να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον από μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης. 

Εντούτοις οι επιδόσεις και οι εμφανίσεις του Μουριέλ τα τελευταία χρόνια ήταν κάπως «φτωχές» με αποτέλεσμα σταδιακά να βλέπει το μέλλον του μακριά από την Ιταλία. Κάπως έτσι ο Μουριέλ μετά από πεντέμιση χρόνια στην ομάδα του Γκασπερίνι είναι έτοιμος για άλλες πολιτείες... και συγκεκριμένα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. 

Με απολογισμό 184 συμμετοχές, 68 γκολ και 28 ασίστ, ο Μουριέλ φέρεται να έχει δώσει τα χέρια με την Ορλάντο Σίτι, της οποίας το ενδιαφέρον για τον παίκτη ακούγεται έντονα εδώ και καιρό. 

Σύμφωνα με τα Μέσα της Ιταλίας η πρόταση της Ορλάντο Σίτι κάλυψε τα οικονομικά θέλω τόσο του παίκτη, όσο και της Αταλάντα με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να οδηγηθούν σε «γάμο». Η ομάδα της Φλόριντα προσφέρει στον Κολομβιανό στράικερ διετές συμβόλαιο με οψιόν επέκτασης για άλλον έναν χρόνο, με αποδοχές που φτάνουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Παράλληλα ο αμερικανικός σύλλογος δίνει επιπλέον ένα εκατομμύριο στην Αταλάντα προκειμένου να τον αφήσει ελεύθερο να υπογράψει από τώρα, αφού ο παίκτης είχε συμβόλαιο με τους «μπεργκαμάσκι» που κανονικά εκπνέει τον Ιούνιο του 2024.

Ο Κολομβιανός επιθετικός εκκίνησε την καριέρα του στη χώρα του, με τη φανέλα της Ντεπορτίβο Κάλι. Το 2010 πήρε την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη, όπου αγωνίστηκε σε Ουντινέζε, Γρανάδα, Λέτσε, Σαμπντόρια, Σεβίλλη, Φιορεντίνα και εσχάτως στην Αταλάντα. Στη Serie A αναδείχθηκε ο καλύτερος ανερχόμενος ποδοσφαιριστής για το 2012, φορώντας τη φανέλα της Λέτσε. Με την εθνική ομάδα της Κολομβίας έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 45 εμφανίσεις, πετυχαίνοντας οκτώ γκολ.

Στην Ορλάντο Σίτι, ο Λουίς Μουριέλ αναμένεται να βρει και έναν συμπατριώτη του. Ο λόγος για τον 25χρονο Ιβάν Ανγκούλο.