Ο Μολέδο βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ: «Θα αποδείξω την αθωότητά μου»

Ροντρίγκο Μολέδο

i

©IG:rodrigomoledo13

Ο Μολέδο βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ: «Θα αποδείξω την αθωότητά μου»

Κώστας Τόπας 08:21 - 14.07.2023

Ο πρώην αμυντικός του Παναθηναϊκού, Ροντρίγκο Μολέδο, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, με την CONMEBOL να τον τιμωρεί με προσωρινή αναστολή από την αγωνιστική δραστηριότητα!

Ο 34χρονος κεντρικός αμυντικός της Ιντερνασιονάλ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην Βραζιλία, βρέθηκε θετικός στην ουσία, οσταρίνη, μετά από σχετικό έλεγχο που έγινε στις 25 Μαΐου στο Καράκας, μετά την αναμέτρηση της βραζιλιάνικης ομάδας με την Μετροπολιτάνος για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Copa Libertadores.

Από την πλευρά του, ο πρώην στόπερ του Παναθηναϊκού ζήτησε να υπάρξει δείγμα αντιστάθμισης ώστε να διαπιστωθεί η αθωότητά του, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται και η ομάδα του, Ιντερνασιονάλ, που παρέχει υποστήριξη στον έμπειρο αμυντικό μέσω του νομικού τμήματος της ομάδας, στην έφεση που θα καταθέσει ο Μολέδο.

«Η CONMEBOL απέκλεισε προσωρινά τον αμυντικό Ροντρίγκο Μολέδο για φερόμενη παρουσία της ουσίας οσταρίνη σε τεστ αντιντόπινγκ που διενεργήθηκε μετά τον αγώνα με τον Μητροπολιτάνο, στις 25/05, στη Βενεζουέλα. Ο αθλητής ζήτησε το δείγμα αντιστάθμισης. Ο σύλλογος θα υποστηρίξει τον αθλητή μέσω του νομικού του τμήματος. Τέλος, σημειώνουμε τη σιγουριά για την αθωότητα του αθλητή μας και ελπίζουμε όλα να ξεκαθαρίσουν», ανέφερε χαρακατηριστικά στην ενημέρωσή της η Ιντερνασιονάλ.

«Θα αποδείξω την αθωότητά μου»

Ο Μολέδο μετά την απόφαση της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας της Λατινικής Αμερική τοποθετήθηκε μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram, τονίζοντας ότι θα αποδείξει την αθωότητά του.

«Για την υποτιθέμενη παρουσία της ουσίας οσταρίνη στην εξέταση αντιντόπινγκ που διεξήχθη μετά τον αγώνα με το Μετροπολιτάν στις 25/05 στη Βενεζουέλα, ενημερώθηκα σήμερα ότι τιμωρήθηκα προσωρινά με αναστολή από την αγωνιστική δραστηριότητα, από την αρμόδια αρχή της Conmebol. Όλη μου τη ζωή προετοιμαζόμουν και δούλεψα για να εκπληρώσω το όνειρό μου να γίνω ποδοσφαιριστής. 

Για περισσότερα από 15 χρόνια ως επαγγελματίας ενεργούσα πάντα νόμιμα, καθαρά και με διαφάνεια και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για να ξεκαθαρίσω το περιστατικό και να αποδείξω την αθωότητά μου. Εκτιμώ όλη την υποστήριξη που μου δίνει η Ιντερνασιονάλ».