Γράφει ιστορία ο Μόντριτς: Προκρίθηκε σε ένατη μεγάλη διοργάνωση με την Κροατία

Λούκα Μόντριτς

i

©intime

Γράφει ιστορία ο Μόντριτς: Προκρίθηκε σε ένατη μεγάλη διοργάνωση με την Κροατία

Δημήτρης Χούπης 10:40 - 22.11.2023

Η Κροατία προκρίθηκε στο Euro 2024 μετά τη νίκη επί της Αρμενίας και την ίδια ώρα ο Λούκα Μόντριτς θα βρεθεί σε μεγάλη διοργάνωση για ένατη φορά με την Εθνική του ομάδα.

Η Κροατία «ίδρωσε» αλλά τελικά προκρίθηκε στα τελικά το Euro 2024 ως δεύτερη σε όμιλο με Τουρκία και Ουαλία, η οποία την προηγούμενη αγωνιστική ήρθε ισόπαλη με την Αρμενία και ουσιαστικά έχασε τη δεύτερη θέση. 

Κάπως έτσι η βαλκανική χώρα θα δώσει το παρόν σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση. Στις τελευταίες μάλιστα έχει αφήσει το στίγμα της, αφού στο Μουντιάλ του 2018 βγήκε δεύτερη, χάνοντας στον τελικό από τη Γαλλία με 2-4. Ενώ στο περασμένο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ, η Κροατία τερμάτισε τρίτη. 

Την ίδια ώρα ο αρχηγός της ομάδας, Λούκα Μόντριτς, με αυτή την πρόκριση έγραψε ιστορία, αφού θα βρεθεί με την Κροατία σε ένατη σερί μεγάλη διοργάνωση. Η πρώτη του ήταν το Μουντιάλ του 2006 και από τότε έχει αγωνιστεί σε άλλα τρία Παγκόσμια Κύπελλα και τέσσερα Euro

Η μόνη διοργάνωση από την οποία έχει λείψει είναι το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το 2010, στο οποίο η Κροατία δεν είχε προκριθεί. 

Το ντεμπούτο του με την εθνική Κροατίας ο 38χρονος το έκανε την πρώτη Μαΐου του 2006 και από εκεί και έπειτα μετράει 172 συμμετοχές και 24 γκολ. Μάλιστα από το 1999 μέχρι το 2004 έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές κατηγορίες της βαλκανικής ομάδας.