Κάθε φορά που ο «Μπάκα» σκοράρει η Ελλάδα δεν χάνει (vids)

Τάσος Μπακασέτας

i

© Intime

Κάθε φορά που ο «Μπάκα» σκοράρει η Ελλάδα δεν χάνει (vids)

Κώστας Τόπας 10:13 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:16 - 22.11.2023

Ο Τάσος Μπακασέτας πανηγύρισε το 13ο γκολ του με το εθνόσημο στο στήθος και διεύρυνε το σερί που θέλει την Ελλάδα να μην χάνει κάθε φορά που βρίσκει δίχτυα.

Η Ελλάδα στάθηκε στο ύψος της στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024, παίρνοντας τον βαθμό (2-2) κόντρα στη Γαλλία. Πλέον η «γαλανόλευκη» στρέφει το βλέμμα της στο ματς με το Καζακστάν για τον ημιτελικό των playoffs. Η «γαλανόλευκη» μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και σε φάση διαρκείας ισοφάρισε σε 1-1 με το πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής του Τάσου Μπακασέτα (56').

Συγκεκριμένα, στο 56' ο Μασούρας πίεσε και έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Ιωαννίδη που με φοβερή «ποδιά» πέρασε τον Ραμπιό και έστρωσε στον Μασούρα, το πρώτο σουτ βρήκε σώματα, όπως και αυτό του Μπουχαλάκη με την μπάλα να στρώνεται στον Μπακασέτα που με μακρινό σουτ την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-1. Αυτό ήταν το 13ο γκολ του 30χρονου αρχηγού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με το εθνόσημο στο στήθος.

Ο πρώην μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ και νυν της Τράμπζονσπορ μετά τον αγώνα δήλωσε περήφανος που είναι αρχηγός της εθνικής. 

«Είμαι περήφανος που είμαι μέλος και αρχηγός αυτής της ομάδα. Χρωστούσαμε στους εαυτούς μας ένα αποτέλεσμα κόντρα σε μία τέτοια ομάδα. Περιμένουμε τα παιχνίδια του Μαρτίου πώς και πώς για να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά και έπειτα σχολίασε την προσωπική του εμφάνιση: «Πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Δεν θα πω ότι δεν μ' αρέσει να βάζω γκολ, το πιο σημαντικό είναι η νίκη. Όταν είσαι αρχηγός πρέπει να είσαι το παράδειγμα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τάσος Μπακασέτας.

Αυτό που είναι άξιο αναφοράς ωστόσο είναι το γεγονός ότι κάθε φορά που ο 30χρονος Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός βρίσκει δίχτυα, η Ελλάδα δεν χάνει! Το σερί ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου του 2020 κόντρα στη Μολδαβία για τον τρίτο όμιλο του Nations League. Τότε, ο Τάσος Μπακασέτας είχε πετύχει το πρώτο του γκολ με την πρώτη ομάδα της «γαλανόλευκης», βοηθώντας την ομάδα να πάρει τη νίκη, εκτός έδρας, με 2-0.

Επειτα βρήκε δίχτυα στα παιχνίδια με Ισπανία (1-1), Σουηδία (2-1), Γεωργία (0-2) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το σερί με τρία γκολ σε ισάριθμα ματς κόντρα σε Νέα Ιρλανδία (1-0), Κόσοβο (0-1) και Κύπρο (3-0) για το Nations League. Στις 24 Μαρτίου, ο Τάσος Μπακασέτας βρήκε γι' ακόμη μία φορά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, αυτή τη φορά στη νίκη της «γαλανόλευκης» επί του Γιβραλτάρ με 3-0, εκτός έδρας. 

Ακολούθησε το ματς με την Ιρλανδία στις 16 Ιουνίου, όπου ο 30χρονος μεσοεπιθετικός άνοιξε τότε το σκορ. Για να φτάσει το βράδυ της Τρίτης (21/11) και ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να σκοράρει μετά από πέντε επίσημα παιχνίδια, που έμεινε μακριά από τα αντίπαλα δίχτυα, με το εθνόσημο στο στήθος.

Τελικά η μπάλα πέρασε τη γραμμή; Γιατί δεν υπήρξε goal line technology στο Ελλάδα - Γαλλία (vids)
EURO

09:40 - 22.11.2023

Τελικά η μπάλα πέρασε τη γραμμή; Γιατί δεν υπήρξε goal line technology στο Ελλάδα - Γαλλία (vids)

Οι Γάλλοι έχουν έντονα παράπονα με την διαιτησία στον αγώνα με την Ελλάδα, αφού θεωρούν πως η μπάλα στη σέντρα του Κομάν πέρασε τη γραμμή. Ωστόσο μετά από εξέταση της φάσης από το VAR ο διαιτητής αποφάσισε πως δεν υπάρχει γκολ. Ποιος ο λόγος που δεν υπήρξε στην αναμέτρηση goal line technology.

Συνολικά, ο Τάσος Μπακασέτας μετράει 13 γκολ (11 σε επίσημα ματς και δύο σε φιλικά) με την εθνική Ελλάδας, έχοντας μάλιστα κι εννέα ασίστ. Με το τέρμα απέναντι στους «τρικολόρ», ο «Μπάκα» διεύρυνε το σερί που θέλει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να μην χάνει όταν ο ίδιος σκοράρει!