Τελικά η μπάλα πέρασε τη γραμμή; Γιατί δεν υπήρξε goal line technology στο Ελλάδα - Γαλλία (vids)

Ελλάδα - Γαλλία

i

PrtScr

Τελικά η μπάλα πέρασε τη γραμμή; Γιατί δεν υπήρξε goal line technology στο Ελλάδα - Γαλλία (vids)

Κώστας Τόπας 09:40 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:12 - 22.11.2023

Οι Γάλλοι έχουν έντονα παράπονα με την διαιτησία στον αγώνα με την Ελλάδα, αφού θεωρούν πως η μπάλα στη σέντρα του Κομάν πέρασε τη γραμμή. Ωστόσο μετά από εξέταση της φάσης από το VAR ο διαιτητής αποφάσισε πως δεν υπάρχει γκολ. Ποιος ο λόγος που δεν υπήρξε στην αναμέτρηση goal line technology.

Η Γαλλία λίγο έλειψε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Ελλάδα, αφού στις καθυστερήσεις του αγώνα έχασε μια τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-3 και να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την «OPAP Arena». Συγκεκριμένα ο Κομάν πέρασε τον Γιαννούλη, έκανε μια σέντρα η οποία κόντραρε στον Ζέκα κι αφού η μπάλα κόντραρε και στα δύο δοκάρια τελικά δεν μπήκε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, ωστόσο το τέρμα δεν μέτρησε αφού ο διαιτητής θεώρησε πως η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν και ο Ντιντιέ Ντεσάν μετά το τέλος του αγώνa, τα... έχωσαν στην UEFA για τη φάση του διπλού δοκαριού στις καθυστερήσεις, αφού θεωρούσαν πως η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή. Αλλά γιατί η συσκευή για το goal line technology δεν υπήρχε γι' αυτή τη μεγάλη αναμέτρηση;

«Κοστίζει πάρα πολύ», πιστεύει ο Ντιντιέ Ντεσάν. Ένα επιχείρημα που προέβαλε και ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος αστειεύτηκε ιδιαίτερα για τη τσιγκουνιά της UEFA παρά τους επιβλητικούς οικονομικούς της πόρους. 

«Δεν υπήρχε goal line technology έτσι; Η UEFA έχει πολλά λεφτά, αλλά δεν καταφέρνει να τα βάζει όλα όπως πρέπει, ώστε να ξέρουμε αν υπήρχε στην συγκεκριμένη φάση στο τέλος ένα γκολ ή όχι. Αν θέλουν να παίζουμε περισσότερα παιχνίδια, τους ζητάμε ακόμα περισσότερη τεχνολογία», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γκριεζμάν.

Δεν είναι υποχρεωτικό στα προκριματικά αλλά...

Βέβαια, υπάρχει ένας απλός λόγος για την απουσία του goal line technology. Κι αυτός είναι ότι δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει κατά τη διάρκεια των προκριματικών αγώνων. Παρ' όλα αυτά αλλά θα χρησιμοποιείται κανονικά κατά τη διάρκεια του Euro στη Γερμανία το επόμενο καλοκαίρι (όπως αναφέρεται στο άρθρο 38.05 των κανονισμών αγώνων).

Ωστόσο, τίποτα δεν εμποδίζει τη χρήση του κατά τη διάρκεια ενός προκριματικού αγώνα εάν συμφωνούν και οι δύο ομάδες και εάν το γήπεδο είναι εξοπλισμένο.

«Εάν η διοργανώτρια ομοσπονδία ενός αγώνα στην προκριματική φάση διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα goal line technology στο γήπεδο και επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει για τον αγώνα, πρέπει να λάβει τη συμφωνία της φιλοξενούμενης ομάδας και την έγκριση από την UEFA μέσω της επίσημης διαδικασίας έγκρισης που κοινοποιείται από την UEFA», εξηγεί το άρθρο 38.06.

Εξοπλισμένη η «OPAP Arena»

«Η ένωση φιλοξενίας υπογράφει στη συνέχεια συμβόλαιο απευθείας με τον εγκεκριμένο προμηθευτή και αναλαμβάνει όλα τα έξοδα που προκύπτουν από αυτό. Η όλη διαδικασία έγκρισης και σύναψης πρέπει να ολοκληρωθεί τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την ημερομηνία του αγώνα».

Τι είδε ο Αλμέιδα στο Ελλάδα - Γαλλία στη Νέα Φιλαδέλφεια
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:38 - 22.11.2023

Τι είδε ο Αλμέιδα στο Ελλάδα - Γαλλία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Προφανώς δεν πήγε για συγκεκριμένη... κατασκοπεία ο Αλμέιδα στο παιχνίδι της εθνικής με την Γαλλία, παρόλα αυτά είναι δεδομένο πως έφυγε με χρήσιμα ποδοσφαιρικά... συμπεράσματα που αφορούν και το παρόν, ίσως και το μέλλον της ΑΕΚ

Αυτό δεν φαίνεται να συνέβη για την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Γαλλία, παρόλο που η «OPAP Arena» είναι εξοπλισμένη για αυτό μιας και πρόκειται για ένα υπερσύχρονο γήπεδο, όπου μάλιστα η ΑΕΚ συμμετέχει στο Europa League, μια διοργάνωση όπου το goal line technology είναι υποχρεωτικό (άρθρο 36.05 του κανονισμού αγώνων). «Η μη χρήση του στα προκριματικά του Euro είναι ίσως θέμα οικονομίας για την Ελληνική Ομοσπονδία», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το RMC.