Οι «Έλληνες» του Παγκοσμίου Κυπέλλου που συνεχίζουν στους «16»
i

Χουάνγκ ιν-μπέομ/©Intime

Οι «Έλληνες» του Παγκοσμίου Κυπέλλου που συνεχίζουν στους «16»

Κώστας Τόπας 08:39 - 03.12.2022 / Ανανεώθηκε: 08:39 - 03.12.2022

Ολυμπιακός και ΑΕΚ είναι οι μοναδικές ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν να έχουν παίκτες στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η μεγάλη έκπληξη της Παρασκευής (02/12) ήταν το Καμερούν, το οποίο επικράτησε 1-0 της Βραζιλίας. Ωστόσο αυτό το τρίποντο δεν ήταν αρκετό για την ομάδα των Πιερ Κούντε και Νικολά Ενκουλού, οι οποίοι θα επιστρέψουν στον Ολυμπιακό και τον Άρη, αντίστοιχα.

Από την άλλη όμως, οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίζουν να βλέπουν τους Ίνμπομ και Ουί-Τζο Χουάνγκ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά την απίθανη πρόκριση της Νότιας Κορέας, ενώ και η Σενεγάλη του Παπέ Σισέ θα βρεθεί στους «16».

Η ΑΕΚ τώρα συνεχίζει με δύο εκπροσώπους στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι Ντομαγκόι Βίντα και Νταμιάν Σιμάνσκι συνεχίζουν με Κροατία και Πολωνία αντίστοιχα, αντιθέτως με τους Ιρανούς Μιλάντ Μοχαμάντι-Εχσάν Χατζισαφί και τον Μεξικανό Ορμπελίν Πινέδα, οι οποίοι θα επιστρέψουν στους «κιτρινόμαυρους» για προπονήσεις, μετά τον αποκλεισμό των εθνικών τους ομάδων από την διοργάνωση.

Τέλος στην Ελλάδα προκειμένου να ενσωματωθούν με τις ομάδες του θα επιστρέψουν λίαν συντόμως οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ-Σερβία), Ουζντί Κεσχρίντα (Ατρόμητος-Τυνησία) και Ντέρεκ Κορνέλιους (Παναιτωλικός-Καναδάς) , οι οποίο είδαν την πορεία των αντιπροσωπευτικών τους συγκροτημάτων να ολοκληρώνεται στη φάση των ομίλων.