Κοντά σε συμφωνία για το Μουντιάλ του 2034 η Σαουδική Αραβία!

Παγκόσμιο Κύπελλο

i

©(Photo by Noushad Thekkayil/NurPhoto via Getty Images

Κοντά σε συμφωνία για το Μουντιάλ του 2034 η Σαουδική Αραβία!

Η Σαουδική Αραβία φαίνεται πως «παίζει» μόνη της όσον αφορά τη διεξαγωγή του Μουντιάλ του 2034 και φαντάζει τη δεδομένη στιγμή ως η επικρατέστερη χώρα για να φιλοξενήσει τη μεγάλη διοργάνωση.

Όλα δείχνουν πως η Σαουδική Αραβία θα είναι η χώρα που θα επιλεγεί οριστικά για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ του 2034. Όπως φαίνεται αποτελεί την μοναδική υποψήφια που παρουσίασε τόσο σοβαρό ενδιαφέρον και η συμφωνία οδεύει προς ολοκλήρωση.

Έτσι λοιπόν οδεύουμε για ακόμα μια φορά, μετά από το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, σε μια διοργάνωση που όπως φαίνεται δεν θα διεξαχθεί τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού η Σαουδική Αραβία, έχει ακόμα πιο υψηλές θερμοκρασίες εκείνη την περίοδο.

 Την ίδια ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων (ECA) έχει επικρίνει τα σχέδια επέκτασης του τουρνουά από 32 σε 48 ομάδες και δεν έχει ακόμη αντιμετωπίσει τις φήμες ότι η Σαουδική Αραβία επιλέχθηκε ως οικοδέσποινα της διοργάνωσης, αν και τα μέλη της είναι απίθανο να μείνουν ευχαριστημένα. Αντίθετη άποψη πρέπει να έχει όμως ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος προέβη σε συγχαρητήρια ανακοίνωση για την χώρα της Σαουδικής Αραβίας:

 Ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ο διάδοχος και πρωθυπουργός της χώρας, ανακοίνωσε την πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να υποβάλει προσφορά για τη διοργάνωση του τουρνουά του 2034, στον απόηχο της συνεδρίασης του Συμβουλίου της FIFA, η οποία αποκάλυψε ότι η διοργάνωση του 2030 θα πραγματοποιηθεί σε έξι χώρες, σε τρεις διαφορετικές ηπείρους.

Για την κίνηση της χώρας να εκδηλώσει ενδιαφέρον, μίλησε ο πρόεδρος της Σαουδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Yasser Al Misehal, δηλώνοντας το εξής: «Η πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να υποβάλει πρόταση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 είναι μια ιστορική πρωτιά και αντανακλά τους στόχους της χώρας να ξεκλειδώσει νέες ποδοσφαιρικές ευκαιρίες σε όλα τα επίπεδα, αλλά και τη δέσμευση να υποστηρίξει την ανάπτυξη του παιχνιδιού σε όλες τις γωνιές του κόσμου»

Mάλιστα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι 70 ενώσεις μέλη της FIFA, από διαφορετικές ηπείρους, έχουν δεσμευτεί δημοσίως για την υποστήριξή τους στη Σαουδική Αραβία και όλα δείχνουν πως υπάρχει ελάχιστος χώρος για να παρουσιαστούν άλλες υποψηφιότητες που θα άλλαζαν τα δεδομένα.