Η Σαουδική Αραβία δεν είχε τύχη για το Μουντιάλ του 2030 κι ανακοίνωσε υποψηφιότητα για το 2034!
i

©intime

Η Σαουδική Αραβία δεν είχε τύχη για το Μουντιάλ του 2030 κι ανακοίνωσε υποψηφιότητα για το 2034!

Γιώργος Σακελλαρίου 19:41 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:49 - 04.10.2023

Η Σαουδική Αραβία γνωστοποίησε κι επίσημα την απόφαση να διεκδικήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034.

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να υποβάλει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2034.

Το 2030, όπως είναι γνωστό, το πρώτο ματς θα γίνει στα στάδιο Centenario της Ουρουγουάης για τη συμπλήρωση 100 ετών από το πρώτο Μουντιάλ και επίσης θα γίνουν τα πρώτα ματς ορισμένων ομίλων και σε Αργεντινή, Παραγουάη. Το υπόλοιπο της διοργάνωσης θα γίνει σε Ισπανία, Πορτογαλία, Μαρόκο.

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας αναφέρεται: «Σύμφωνα με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, η Σαουδική Αραβική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επιδιώκει να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες κι ενέργειες για να προσφέρει μια υπέροχη κι άνευ προηγουμένου εμπειρία για να ευχαριστήσει τους οπαδούς του ποδοσφαίρου αυτή τη σεζόν. Μετά τις μεγάλες επιτυχίες που σημειώθηκαν, το Βασίλειο φιλοξενεί πολλές διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις.

Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα, Πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, διάδοχος και πρωθυπουργός - ας τον προστατεύει ο Θεός - επιβεβαίωσε με την ευκαιρία την επιθυμία του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034. Η απόφαση αντανακλά τα όσα έχει επιτύχει, για μία συνολική αναγέννηση σε όλα τα επίπεδα, γεγονός που το κατέστησε κέντρο ηγεσίας για τη φιλοξενία των μεγαλύτερων και σημαντικότερων παγκόσμιων εκδηλώσεων σε διάφορους τομείς, με τις οικονομικές δυνατότητες και τη σπουδαία πολιτισμική και πολιτιστική κληρονομιά.

Η αξιότιμη Υψηλότης, δήλωσε ότι η πρόθεση φιλοξενίας έρχεται ως επιβεβαίωση των σαφών και μεγάλων προσπαθειών που καταβάλλει το Βασίλειο για τη διάδοση μηνυμάτων ειρήνης και αγάπης στον κόσμο, εκ των οποίων ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό μέσο για να συναντηθούν λαοί διαφορετικών φυλών και πολυπολιτισμικότητας, κάτι που έκανε πάντα το Βασίλειο.

Ο αθλητισμός είναι ουσιαστικός παράγοντας για την ανάπτυξη και την ευημερία της οικονομίας, καθώς το Βασίλειο επιθυμεί τη βέλτιστη επένδυση στον αθλητικό τομέα μέσω συνεχούς εργασίας για την επίτευξη των στόχων του Saudi Vision 2030, που αντανακλάται στα επίπεδα ποιότητας ζωής των πολιτών του Βασιλείου και των κατοίκων των εδαφών του και προσφέρει μια υπέροχη, πρωτόγνωρη εμπειρία για τους φίλους του ποδοσφαίρου στον κόσμο. Το 2034.

Στη Λατινική Αμερική οι εναρκτήριοι αγώνες του Μουντιάλ 2030 – Η πρεμιέρα στο Centenario και τα φαβορί για τη διοργάνωση
WORLD CUP

17:19 - 04.10.2023

Στη Λατινική Αμερική οι εναρκτήριοι αγώνες του Μουντιάλ 2030 – Η πρεμιέρα στο Centenario και τα φαβορί για τη διοργάνωση

Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες, πρόεδρος της CONMEBOL, επιβεβαίωσε ότι τα πρώτα ματς του Μουντιάλ του 2030 θα γίνουν σε Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη! Σε Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο, ωστόσο, οδεύει το υπόλοιπο της διοργάνωσης.

Το Βασίλειο έχει πετύχει να φιλοξενήσει περισσότερες από 50 διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις από το 2018 σε διάφορα αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, μηχανοκίνητα αθλήματα, γκολφ, ηλεκτρονικά αθλήματα, τένις, ιππασία και άλλα, μέσω των οποίων έχει καθιερώσει τη θέση του ως έναν από τα πιο σημαντικούς αθλητικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Αυτή η ανακοίνωση της πρόθεσης να οριστεί για τη διοργάνωση του πιο σημαντικού τουρνουά στον κόσμο του ποδοσφαίρου έρχεται μετά από 6 προηγούμενες συμμετοχές της εθνικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας, η τελευταία από τις οποίες ήταν το 2022. Με την ευκαιρία αυτή, η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Abdulaziz bin Turki bin Faisal , Υπουργός Αθλητισμού και Πρόεδρος της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε:

«Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ενσαρκώθηκε. Τα τελευταία χρόνια, η παγκόσμια κατάστασή του έχει αυξηθεί μέσω της αναγέννησης και της ανάπτυξης που βλέπουμε σε όλα τα επίπεδα, με την υποστήριξη του Κυρίου μου, του Θεματοφύλακα των δύο Ιερών Τζαμιών, Βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ και το άμεσο ενδιαφέρον της Αυτού Υψηλότητας του Διαδόχου Πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ - ο Θεός να τους προστατεύει -, που αντικατοπτρίστηκε στην κίνηση. Η εξαιρετική ποιότητα του αθλητικού τομέα».

Η Αυτού Υψηλότητα πρόσθεσε: «Αυτή η ανακοίνωση αποτελεί ένα σημαντικό και φυσικό βήμα στο ταξίδι μας ως χώρα παθιασμένη με το ποδόσφαιρο και μια πραγματική ενσάρκωση της διαδικασίας επιτυχίας που μαρτυρά το Βασίλειο. Επιβεβαιώνει επίσης τη δέσμευσή του να αναπτύξει διάφορα αθλήματα, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου, μέσω της πρόθεσής του να ορίσει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2034, να προσφέρει μια άνευ προηγουμένου εμπειρία για όλους σε όλο τον κόσμο. Η νίκη στη διοργάνωση πολλών ηπειρωτικών και διεθνών πρωταθλημάτων τα επόμενα χρόνια, είναι η καλύτερη μαρτυρία για τη διακεκριμένη θέση που έχει φτάσει η χώρα μας, καθιστώντας την «ένα μοναδικό και ιδανικό σπίτι για τη διοργάνωση μιας εξαιρετικής διοργάνωσης Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Σαουδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Yasser bin Hassan Al-Mishal, δήλωσε: «Η υποστήριξη που απολαμβάνει ο αθλητικός τομέας γενικά και η Σαουδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ειδικότερα από τον Κύριό μου, τον Θεματοφύλακα των δύο Ιερών Τζαμιών και του Υψηλότατα τον πιστό διάδοχο - ο Θεός να τους προστατεύει - και η συνεχής συνέχεια που λαμβάνει η Ομοσπονδία από την Υψηλότατη Υπουργό Αθλητισμού έχει φέρει το σαουδαραβικό ποδόσφαιρο σε διεθνή επίπεδα».

Συνέχισε λέγοντας: «Η ανακοίνωση της πρόθεσης να τρέξει είναι μια σημαντική στιγμή που συμβαδίζει με την ανάπτυξη που βιώνουμε στη σπουδαία χώρα μας και ενσωματώνει το πάθος του λαού της Σαουδικής Αραβίας για το ποδόσφαιρο και την προσπάθεια του Βασιλείου να επιτύχει περαιτέρω πρόοδο και ανάπτυξη για αυτό το παιχνίδι. με τη διοργάνωση αυτής της εξαιρετικής εκδήλωσης».

Το άθλημα του ποδοσφαίρου στο Βασίλειο έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη, καθώς ο αριθμός των ανδρών και γυναικών παικτών έχει αυξηθεί κατά 50% από το 2021 και ο αριθμός των ανδρών και γυναικών προπονητών έχει αυξηθεί από 750 προπονητές το 2018 σε περισσότερους από 5.500 άνδρες και γυναίκες προπονητές μέχρι φέτος. Επίσης έχουν ανοίξει περισσότερα από 18 περιφερειακά εκπαιδευτικά κέντρα σε διάφορες περιοχές του Βασιλείου για νέους άνδρες και γυναίκες.

Το Roshan Saudi Professional League είναι επίσης ένα από τα ισχυρότερα ασιατικά πρωταθλήματα και διαγωνίζεται παγκοσμίως με την παρουσία κορυφαίων διεθνών σταρ από περισσότερες από 45 χώρες, καθιστώντας το στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βασίλειο θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2023 και τους τελικούς Κυπέλλου Ασίας 2027, εκτός από μια σειρά από μεγάλα διεθνή τουρνουά σε διάφορους αγώνες».