Στη Λατινική Αμερική οι εναρκτήριοι αγώνες του Μουντιάλ 2030 – Η πρεμιέρα στο Centenario και τα φαβορί για τη διοργάνωση
i

©intime

Στη Λατινική Αμερική οι εναρκτήριοι αγώνες του Μουντιάλ 2030 – Η πρεμιέρα στο Centenario και τα φαβορί για τη διοργάνωση

Γιώργος Σακελλαρίου 17:19 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:50 - 04.10.2023

Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες, πρόεδρος της CONMEBOL, επιβεβαίωσε ότι τα πρώτα ματς του Μουντιάλ του 2030 θα γίνουν σε Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη! Σε Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο, ωστόσο, οδεύει το υπόλοιπο της διοργάνωσης.

Το Μουντιάλ επιστρέφει στη Λατινική Αμερική!

Μετά τη Βραζιλία και το 2014, θα γίνουν ξανά αγώνες στο νότιο κομμάτι της αμερικανικής ηπείρου. Για να είμαστε ακριβείς, οι εναρκτήριοι αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 θα φιλοξενηθούν εκεί όπου ξεκίνησε ο θεσμός, το 1930. Θα είναι τα 100 χρόνια της διοργάνωσης και ουσιαστικά θα επιστρέψει εκεί που γεννήθηκε. Στη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα σε Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη. Την είδηση έκανε γνωστό ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Νότιας Αμερικής (CONMEBOL).

Συγκεκριμένα, επιβεβαίωσε ότι η Αργεντινή, η Ουρουγουάη και η Παραγουάη θα φιλοξενήσουν τους εναρκτήριους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Centennial, που θα διεξαχθούν το 2030.

«Πιστέψαμε στο μεγάλο όνειρο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Εκατονταετηρίδας του 2030 ξεκινά από εκεί που ξεκίνησαν όλα. Η Ουρουγουάη, η Αργεντινή και η Παραγουάη θα φιλοξενήσουν τους εναρκτήριους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου», έγραψε ο Ντομίνγκες.

Δείτε το ποστάρισμα του Ντομίνγκες

Centenario η πρεμιέρα!

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι «Σε ανάμνηση των 100 ετών από την πρώτη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο πρόεδρος της Conmebol ανακοίνωσε ότι ο πρώτος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030 θα διεξαχθεί στο Στάδιο Centenario της Ουρουγουάης».

Φαβορί η ιβηρική χερσόνησος με το Μαρόκο

Πού θα γίνει, όμως, συνολικά το Παγκόσμιο Κύπελλο; Αν και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, όλα δείχνουν ότι στα εδάφη της Λατινικής Αμερικής θα παιχθούν μόνο οι εναρκτήριοι αγώνες, όπως ανακοινώθηκε. Και το υπόλοιπο Μουντιάλ που θα γίνει είναι το ερώτημα;

 Η Ισπανία, η Πορτογαλία και το Μαρόκο θα φιλοξενήσουν το υπόλοιπο κομμάτι της διοργάνωσης, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Αυτό θα απαντηθεί σύντομα, αφού ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες θα δώσει συνέντευξη Τύπου για να επισημοποιήσει την είδηση.