Από έναν βαθμό Νιγηρία και Καναδάς στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών

Νιγηρία - Καναδάς

i

Νιγηρία - Καναδάς/ ©Photo by Robert Cianflone/ Getty Images

Από έναν βαθμό Νιγηρία και Καναδάς στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:18 - 21.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:38 - 25.07.2023

Η Νιγηρία χάρη στην Τσιάκα Ναντόζιε, η οποία απέκρουσε το πέναλτι της Κριστίν Σινκλέρ, απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) από τον Καναδά στην πρεμιέρα τους στο Μουντιάλ Γυναικών.

Η Νιγηρία και ο Καναδάς κοντραρίστηκαν στο AAMI Park στην πρεμιέρα τους στο Μουντιάλ 2023. Το ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ και αμφότερες μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας. 

Μολονότι ο Καναδάς ήταν το φαβορί πριν τη σέντρα του, η Νιγηρία του έβαλε δύσκολα. Το σύνολο της Μπέβερλι Πρίστμαν είχε την κατοχή της μπάλας καθ΄ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε. 

Η Νιγηρία με ήρωα την τερματοφύλακα της Τσιάκα Ναντόζιε πήρε τον πρώτο της βαθμό στο τουρνουά κόντρα σε μία πιο ισχυρή ομάδα. Η 22χρονη πορτιέρε απέκρουσε πέναλτι στο 50ο λεπτό του αγώνα, στερώντας από την Καναδή Κριστίν Σινκλέρ που το εκτέλεσε την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ποδοσφαιρίστρια που σκοράρει σε έξι Παγκόσμια Κύπελλα.

Η Τζόρντυν Χούιτεμα, η οποία ήταν ένας από τις ποδοσφαιρίστριες  που ξεχώρισαν για τον Καναδά, είπε μετά τη λήξη του αγώνα: «Είμαστε απογοητευμένες με το αποτέλεσμα. Θέλαμε περισσότερα από τον εαυτό μας. Υπάρχουν ακόμη πολλά ματς να παίξουμε (σε αυτό το τουρνουά). Πρέπει να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι και να προχωρήσουμε. Πάντα υπάρχουν στιγμές που πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Πρέπει να τελειώνουμε τις ευκαιρίες μας και να αξιοποιούμε στο έπακρο τις τελευταίες μας πάσες».

Ελένη Κακαμπούκη και Βεατρίκη Σαρρή στο Sportal: «Με οδηγό την Εθνική του 2004» (vid)
SPORTAL ORIGINALS

17:35 - 20.07.2023

Ελένη Κακαμπούκη και Βεατρίκη Σαρρή στο Sportal: «Με οδηγό την Εθνική του 2004» (vid)

Οι δύο Ελληνίδες διεθνείς, μιλούν στο Sportal και τη Χριστίνα Βραχάλη για το ταλέντο που υπάρχει, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιείται ελλείψει υποδομών. Έχουν όραμα, και με οδηγό το «θαύμα» του 2004, το Σεπτέμβριο θα μπουν στη μάχη του Nations League με στόχο την πρόκριση για πρώτη φορά σ’ ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Να αναφέρουμε ότι πρώτη στον δεύτερο όμιλο με τρεις βαθμούς βρίσκεται η Αυστραλία, η οποία νίκησε με 1-0 την Πέμπτη (20/7) την Ιρλανδία.