Με κόπο αλλά και τρόπο η Ρόμα πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Europa League

Ρόμα

i

©Photo by Paolo Bruno/Getty Images

Με κόπο αλλά και τρόπο η Ρόμα πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Europa League

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:59 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:07 - 19.05.2023

Εκμεταλλευόμενη την αμυντική της λειτουργία αλλά και την αστοχία της Λεβερκούζεν, η Ρόμα έμεινε στο 0-0 με τη γερμανική ομάδα και έτσι πανηγύρισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του UEFA Europa League.

Η Ρόμα βρήκε μπροστά της μία μαχόμενη Λεβερκούζεν, όμως αυτό δεν την εμπόδισε από το να πανηγυρίσει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του UEFA Europa League. Οι παίκτες του Μουρίνιο πόνταραν στην άμυνα τους αλλά και στην... αστοχία των γηπεδούχων, φτάνοντας με αυτόν τον τρόπο στο φινάλε της διοργάνωσης, μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα..

Με το «καλημέρα» η γηπεδούχος προσπάθησε να πάρει το προβάδισμα και η εμφάνιση υπεροχής συνεχίστηκε σε όλο το 45λεπτο. Με 62% κατοχή και 12 ευκαιρίες οι «ασπιρίνες» είχαν ολοκληρωτικό έλεγχο, όμως μία ευκαιρία ήταν αυτή που τους… σημάδεψε.

Μόλις στο 12ο λεπτό ο Ντιαμπί είχε τη δυνατότητα να κάνει το 1-0, όμως η προσπάθεια του κατέληξε στο δοκάρι. Πέρα από την ασύλληπτη πίεση, οι φιλοξενούμενοι είχαν να αντιμετωπίσουν και τον τραυματισμό του Ζαλέβσκι, που έδωσε (34’) τη θέση του στον Σπινατσόλα

Το δεύτερο μέρος εντελώς διαφορετικό σε σχέση με το πρώτο, αφού οι ευκαιρίες μειώθηκαν αισθητά. Μάλιστα, το μεγαλύτερο «higlight» στο πρώτο 10λεπτο ήταν η φανταστική ατμόσφαιρα των γηπεδούχων, η οποία έκανε τον Μουρίνιο να ζητήσει διακοπή στο ματς.

Οι δύο στιγμές για τη Λεβερκούζεν ήρθαν πολύ αργά (81’ και 85’), αφού απέναντι της είχε έναν αντίπαλο που είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό. Το ματς παρέμεινε στο 0-0 και η Ρόμα βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν σε τελικό ευρωπαϊκός διοργάνωση, μετά την κατάκτηση του περσινού Europa Conference League.