Η ήττα από την Λάτσιο έφερε ένα κάρο αρνητικά ρεκόρ για την Μπάγερν

Μπάγερν

i

©Photo by Ivan Romano/Getty Images/Ideal Images

Η ήττα από την Λάτσιο έφερε ένα κάρο αρνητικά ρεκόρ για την Μπάγερν

Κώστας Τόπας 08:37 - 15.02.2024

Η ήττα από τη Λάτσιο συνδυάστηκε από πολλά κι αρνητικά ρεκόρ για την Μπάγερν Μονάχου.

Η Μπάγερν Μονάχου γνώρισε την ήττα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, αυτή τη φορά στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Champions League από την Λάτσιο. Παρά το κακό αποτέλεσμα, θα μπορούσε να είχε πάει πολύ χειρότερα για την ομάδα του Τόμας Τούχελ, ειδικά μετά την αποβολή του Ουπαμεκανό στο 67'.

Αυτή ήταν η 15η φορά που η Μπάγερν Μονάχου έχασε τον πρώτο αγώνα νοκ άουτ για το Champions League. Οι Βαυαροί έχουν αποκλειστεί σε καθεμία από τις επτά τελευταίες περιπτώσεις που το έκαναν, τελευταία ανατρέποντας το σκορ του πρώτου αγώνα για να προχωρήσουν στον προημιτελικό 2014-15 εναντίον της Πόρτο.

Επιπλέον, η πρωταθλήτρια Γερμανίας, απέτυχε να σκοράρει σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2015, όταν πέρασε τρία διαδοχικά ματς χωρίς γκολ υπό τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Ενώ αυτή ήταν η πρώτη ήττα της από ιταλική ομάδα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από τον Μάρτιο του 2011 εναντίον της 'Ιντερ, τερματίζοντας μια σειρά αήττητων 12 αγώνων.

Αξιοσημείωτο όμως όλων είναι ότι η Μπάγερν απέτυχε να καταγράψει έστω ένα σουτ προς την εστία κόντρα στη Λάτσιο, παρά το γεγονός ότι είχε 17 προσπάθειες, τις περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα που έχει καταγραφεί (από το 2003-04) σε αγώνα Champions League χωρίς κανένα να είναι εύστοχα. 

Έκανε την έκπληξη η Λάτσιο, νίκησε την Μπάγερν στο «καυτό» Ολίμπικο και... ονειρεύεται προημιτελικά!
CHAMPIONS LEAGUE

23:51 - 14.02.2024

Έκανε την έκπληξη η Λάτσιο, νίκησε την Μπάγερν στο «καυτό» Ολίμπικο και... ονειρεύεται προημιτελικά!

Κόντρα στα προγνωστικά, η Λάτσιο «λύγισε» την Μπάγερν, επικρατώντας με 1-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους «16» του Champions League και πήρε προβάδισμα πρόκρισης.

Πράγματι, ήταν η πρώτη φορά που η Μπάγερν δεν είχε ένα σουτ στον στόχο σε κανένα ματς σε καμία διοργάνωση από τον πρώτο αγώνα των 16 των τελευταίων 2018-19 εναντίον της Λίβερπουλ.