Έκανε την έκπληξη η Λάτσιο, νίκησε την Μπάγερν στο «καυτό» Ολίμπικο και... ονειρεύεται προημιτελικά!
i

Photo by Sven Hoppe/picture alliance via Getty Images

Έκανε την έκπληξη η Λάτσιο, νίκησε την Μπάγερν στο «καυτό» Ολίμπικο και... ονειρεύεται προημιτελικά!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:51 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:10 - 15.02.2024

Κόντρα στα προγνωστικά, η Λάτσιο «λύγισε» την Μπάγερν, επικρατώντας με 1-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους «16» του Champions League και πήρε προβάδισμα πρόκρισης.

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη στα νοκ-άουτ του Champions League είναι γεγονός! Η μαχητική Λάτσιο υποδέχτηκε την άνευρη και άχρωμη Μπάγερν στο καθηλωτικό «Ολίμπικο», πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Ιμόμπιλε με πέναλτι, αλλά και το προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Έμειναν με δέκα παίκτες οι Βαυαροί από το 67ο λεπτό λόγω αποβολής του Ουπαμεκανό.

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης η εικόνα του αγώνα ήταν αυτοί που κατά πάσα πιθανότητα περίμεναν οι περισσότεροι, με τους Βαυαρούς να έχουν το πάνω χέρι και την κατοχή και τους φιλοξενούμενους να παίζουν πιο συντηρητικά, αλλά με πολύ πάθος και όρεξη να χτυπήσουν στην κόντρα. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 7', όταν ο Κέιν πλάσαρε μέσα από τη μικρή περιοχή με λίγο περισσότερη δύναμη απ' όσο θα ήθελε.

Χρειάστηκε να περάσει ένα τέταρτο για να απαντήσουν οι «λατσιάλοι», οι οποίοι έγιναν επικίνδυνοι για πρώτη φορά στο 22', όταν ο Λουίς Αλμπέρτο επιχείρησε ένα σουτ αρκετά έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τη συμβολή των δοκών. Οι Βαυαροί απείλησαν ξανά στο 32' με ένα σουτ του Σανέ, ενώ στο 40ο λεπτό «άγγιξαν» το γκολ, με τον Μουσιάλα να αστοχεί από πολύ καλή θέση.

Κάπως έτσι, μετά από ένα πρώτο μέρος με καλό ρυθμό, αλλά όχι πολλές ευκαιρίες, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι μπήκε πολύ δυνατά και είχε ένα φοβερό 10λεπτο, στο οποίο έχασε μία τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Στο 48' ο Λουίς Αλμπέρτο με μία φοβερή μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Ίσακσεν, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νόιερ. Από 'κει και έπειτα, η εικόνα του παιχνιδιού ήταν ίδια με αυτή στο πρώτο ημίχρονο, όμως με χειρότερο ρυθμό.

Και εκεί που οι δύο ομάδες δε είχαν... υποψία ευκαιρίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήρθε η φάση που άλλαξε όλη την ιστορία της αναμέτρησης. Στο 67' οι «λατσιάλι» κέρδισαν πέναλτι και η ομάδα του Τούχελ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Ουπαμεκανό πάτησε με τις τάπες τον Ίσακσεν μέσα στην περιοχή και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Ο Ιμόμπιλε ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-0.

Στη συνέχεια η Μπάγερν προσπάθησε να βγάλει αντίδραση παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να γίνει επικίνδυνη, με αποτέλεσμα η Λάτσιο να πανηγυρίσει μία μεγάλη νίκη, που της δίνει σημαντικό... αέρα εν όψει της ρεβάνς.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η φάση του 67ου λεπτού είναι όλο το ματς ουσιαστικά. Ο Ουπαμεκανό όχι απλά έδωσε την ευκαιρία στη Λάτσιο να πάρει προβάδισμα με το πέναλτι που έκανε στον Ίσακσεν, αλλά άφησε και την ομάδα του με δέκα παίκτες.

MVP

Ο Λουίς Αλμπέρτο πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση, όντας πολύ σημαντικός για την ομάδα του τόσο στο επιθετικό κομμάτι όσο και στο αμυντικό.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Μπάγερν είχε 17 σουτ στο ματς, τα οποία ήταν όλα εκτός εστίας!