Η Παρί με Εμπαπέ και Μπαρκολά πήρε προβάδισμα πρόκρισης επί της Σοσιεδάδ για τα προημιτελικά του Champions League
i

©Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images

Η Παρί με Εμπαπέ και Μπαρκολά πήρε προβάδισμα πρόκρισης επί της Σοσιεδάδ για τα προημιτελικά του Champions League

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:52 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 23:57 - 14.02.2024

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Champions League πήρε η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία επικράτησε κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ με 2-0.

Η Παρί Σεν Ζερμέν με τα τέρματα των Κιλιάν Εμπαπέ (58') και Μπράντλεϊ Μπαρκολά (70') επικράτησε εντός έδρας κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ (2-0) και πήρε σημαντικό προβάδισμα για τα προημιτελικά του Champions League. 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά και μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα. Ο Αντρέ Σίλβα έπιασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. 

Πέντε λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι απάντησαν στις φάσεις των Ισπανών όταν ο Κιλιάν Εμπαπέ έφυγε με τα χίλια στην κόντρα, πάτησε περιοχή, εκτέλεσε, αλλά ο Ρεμίρο είχε την απάντηση. Στη συνέχεια η Σοσιεδάδ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και τις πρωτοβουλίες, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες με τους Μερίνο (15'), Κούμπο (18') και Σίλβα (22'). 

Στο 35ο λεπτό οι Παριζιάνοι είδαν τον Χακίμι να πιάνει το μακρινό σουτ που κόντραρε, με τον Μπαρκόλα να παίρνει την κεφαλιά από το όριο της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. 

Ωστόσο στο 45+1' η Σοσιεδάδ είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι, με το σουτ του Μερίνο να καταλήγει στο δοκάρι του Ντοναρούμα. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 0-0. 

Στην επανάληψη η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έδειξε για ποιο λόγο είναι το φαβορί στο ζευγάρι και χάρη στα τέρματα των Κιλιάν Εμπαπέ (58') και Μπράντλεϊ Μπαρκολά (70') πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης εν όψει του επαναληπτικού στην Ισπανία. 

Οι ενδεκάδες: 

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Χακιμί, Ντανίλο (72' Ερναντέζ), Μαρκίνιος, Μπεράλντο, Ζαΐρ-Εμερί, Ρουίθ, Βιτίνια, Ντεμπελέ (83' Κολό Μουανί), Εμπαπέ, Μπαρκολά (72' Ασένσιο) 

Ρεάλ Σοσιεδάδ: Ρεμίρο, Τραορέ, Θουμπελδία, Λε Νορμάν (78' Πατσέκο), Γκαλάν (88' Ολασαγκάστι), Μέντεθ (79' Τουριέντες), Θουμπιμέντι, Μερίνο, Κούμπο, Σίλβα (79' Σαντίκ), Μπαρενετσέα (66' Ζαχαριάν)