«200άρης» ο Ροντρίγκο με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Ροντρίγκο

i

Ροντρίγκο/©Photo by Boris Streubel/Getty Images

«200άρης» ο Ροντρίγκο με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:47 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:53 - 14.02.2024

Τη 200ή συμμετοχή του με τη Ρεάλ Μαδρίτης κατέγραψε ο Ροντρίγκο στην αναμέτρηση της Βασίλισσας με τη Λειψία για τη φάση των «16» του Champions League.

Μπορεί η Λειψία να της έβαλε δύσκολα και να την απείλησε αρκετές φορές όμως η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από τη Γερμανία. Το υπέροχο γκολ του Μπραχίμ Ντίαθ ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στη φάση των «16» του Champions League και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Το ματς αυτό δεν θα μείνει αξέχαστο μόνο στον Μπραχίμ Ντίαθ, ο οποίος αναδείχθηκε MVP του αγώνα (αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν το τέλος του ματς) αλλά και σε έναν συμπαίκτη του. Ο λόγος για τον Ροντρίγκο

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έφθασε τις 200 συμμετοχές με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ηλικία μόλις 23 ετών. Ο Ροντρίγκο, ο οποίος διανύει την πέμπτη σεζόν του στους «μερένχες» έχει κατακτήσει 9 τρόπαια: 1 Champions League, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 2 τίτλους LaLiga, 1 Copa del Rey και 3 Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Ακόμη έχει πανηγυρίσει συνολικά 136 νίκες στις 200 εμφανίσεις του μέχρι σήμερα, έχοντας αγωνιστεί 132 φορές στη LaLiga, 46 στο Champions League, 12 στο Copa del Rey, 7 στο Ισπανικό Super Cup, 2 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και 1 στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Κύπελλο. Την περασμένη σεζόν ο Ροντρίγκο σημείωσε το ρεκόρ των εμφανίσεων του σε μία μόνο σεζόν, συμμετέχοντας σε 57 αγώνες για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι . Έχει καταγράψει τις περισσότερες εμφανίσεις από οποιονδήποτε άλλο την τρέχουσα σεζόν, ισοβαθμεί με τον Βαλβέρδε (35) και είναι ο δεύτερος σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης (13 γκολ). Τέλος σε αυτά τα 200 ματς έχει σκοράρει 50 γκολ κι έχει μοιράσει 36 ασίστ.