Και χωρίς Μπέλιγχαμ η «Βασίλισσα» έχει τον τρόπο!
i

Photo by Mateo Villalba/Getty Images

Και χωρίς Μπέλιγχαμ η «Βασίλισσα» έχει τον τρόπο!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:53 - 13.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:03 - 14.02.2024

Μπορεί ο Μπέλιγχαμ να έλειψε από τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ούτε η απουσία του ούτε η εξαιρετική Λειψία μπόρεσαν να «λυγίσουν» τη «Βασίλισσα», που με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λούνιν επικράτησε 1-0 των «ταύρων» χάρη σε γκολάρα του Μπραχίμ Ντίαθ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης.

Δεν θα μπορούσε να μην είναι αισθητή η απουσία του Μπέλιγχαμ, που είναι αδιαμφησβήτητα ο κορυφαίος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης τη φετινή σεζόν. Ωστόσο, ακόμα και χωρίς τον ηγέτη της, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη με 1-0 επί της εντυπωσιακής Λειψίας στη Γερμανία και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Οι περισσότεροι θα περίμεναν την -πέμπτη στο γερμανικό πρωτάθλημα- Λειψία να μπει κάπως φοβισμένη κόντρα στη Βασίλισσα του πλανήτη των 14 Champions League. Όμως έγινε ακριβώς το αντίθετο. Οι «ταύροι» ήταν... όνομα και πράγμα και είχαν ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, στο οποίο μάλιστα βρήκαν και τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Σέσκο σκόραρε με μία κεφαλιά, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ, καθώς ο Χέντρικς παρεμπόδισε τον Λούνιν.

Και δεν ήταν μόνο το ακυρωθέν γκολ για τους γηπεδούχους. Στο 10' είχαν και τεράστια ευκαιρία, ξανά με τον Σέσκο, που έφυγε σε θέση τετ α τετ μετά την πάσα του Όλμο, αλλά ο Λούνιν του είπε «όχι». Όσο κυλούσε ο χρόνος οι «μερένχες» άρχιζαν να αποκτούν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς όμως να μπορούν να γίνουν απειλητικοί, με την απουσία του Μπέλιγχαμ να είναι αρκετά αισθητή.

Λίγο πριν το φινάλε η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είχε μία καλή ευκαιρία, όταν ο Ντίαθ με ένα φοβερό τσίμπημπα βρήκε τον Βινίσιους μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του Βραζιλιάνου ήταν πολύ άστοχο, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη άλλαξαν οι ρόλοι, με τους Μαδριλένους αυτή τη φορά να μπαίνουν πολύ πιο δυνατά και να βρίσκουν το γρήγορο γκολ. Μόνο που το δικό τους δεν ακυρώθηκε και πήραν κανονικά το προβάδισμα. Ο Μπραχίμ Ντίαθ αφού πέρασε 2-3 αντιπάλους του με φοβερές ντρίμπλες, έκανε ένα εξαιρετικό πλασέ δίχως να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον Γκουλάτσι και έκανε το 0-1.

Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε αναγκάστηκε να πάρει μεγαλύτερα ρίσκα, προκειμένου να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης και υπήρξαν στιγμές που το «άγγιξε», με χαρακτηριστική αυτή στο 51', που ο Λούνιν αρχικά είπε όχι εντυπωσιακά σε σουτ του Όλμο και στη συνέχεια σε προβολή του Σέσκο. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν και χώρους με τον τρόπο που έπαιζαν οι Γερμανοί και γινόντουσαν και εκείνοι επικίνδυνοι. Μάλιστα, στο 72' έφτασαν μία... ανάσα από το δεύτερο γκολ, με τον Βινίσιους να σημαδεύει το δοκάρι μέσα από την περιοχή.

Η Λειψία έκανε ότι μπορούσε στα τελευταία λεπτά για να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία και να έχει περισσότερες ελπίδες εν όψει του επαναληπτικού, αλλά έπεσε πάνω στον ασύλληπτο Λούνιν, με τις φοβερές του επεμβάσεις σε σουτ του Σίμονς στο 81' και σουτ του Σέσκο στο 82' κράτησε απραβίαστη την εστία του και το 0-1 παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Το φοβερό γκολ του Μπραχίμ Ντίαθ με την έναρξη της επανάληψης και οι εντυπωσιακές επεμβάσεις του Λούνιν χάρισαν στη «Βασίλισσα» τη νίκη.

MVP 

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος πέρα από τον Λούνιν, που έκανε το ματς της ζωής του και κράτησε απαραβίαστη την εστία του παρά τις 9 (!) τελικές στον στόχο των «ταύρων».

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Αυτή είναι και η πρώτη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στο σπίτι της Λειψίας, το οποίο είχε επισκεφθεί ακόμη μία φορά, την περσινή σεζόν, όταν και ηττήθηκε με 3-2 για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.