Η Μπάγερν «έκλεψε» 17χρονο ταλέντο που όλα τα μεγαθήρια της Ευρώπης θα ήθελαν να έχουν (vids)

Νέστορυ Ιρανκούντα

i

PrtScr

Η Μπάγερν «έκλεψε» 17χρονο ταλέντο που όλα τα μεγαθήρια της Ευρώπης θα ήθελαν να έχουν (vids)

Κώστας Τόπας 11:30 - 10.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:30 - 10.11.2023

Η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να κάνει δικό της τον 17χρονο Νέστορυ Ιρανκούντα από την Κιγκόμα, καταβάλλοντας το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ στη Άντελαϊντ Γιουνάιτεντ της Αυστραλίας.

Είναι γνωστό ότι η τακτική της Μπάγερν Μονάχου είναι να αναδεικνύει ταλέντα, είτε μέσα από τις Ακαδημίες της, είτε αποκτώντας νεαρούς ποδοσφαιριστές από άλλες ομάδες για να τους εξελίξει. Τρανό παράδειγμα αυτό του Τζαμάλ Μουσιάλα, τον οποίο οι Βαυαροί τον απέκτησαν το 2019 από τις Ακαδημίες της Τσέλσι σε ηλικία 16 ετών και σήμερα ο νεαρός μέσος κοστολογείται στα 110 εκατομμύρια ευρώ, όντας από τους πολυτιμότερους της πρωταθλήτριας Γερμανίας.

Ετσι και τώρα, η Μπάγερν Μονάχου συνεχίζει την τακτική της στις μεταγραφές ταλέντων, καθώς κατάφερε να αποκτήσει τον 17χρονο (γεννημένο το 2006) Νέστορυ Ιρανκούντα, ο οποίος αγωνίζεται στην Αυστραλία με τα χρώματα της Άντελαϊντ Γιουνάιτεντ. Ο νεαρός εξτρέμ έχει εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του έχοντας σκοράρει με την πρώτη ομάδα εννέα τέρματα και μοιράσει δύο ασίστ, σε 39 εμφανίσεις που έχει καταγράψει έως τώρα.

Γίνεται αντιληπτό ότι το προφορικά συμφωνημένο ποσό μεταγραφής για τον 17χρονο είναι τρία εκατομμύρια ευρώ συν τα μπόνους. Αυτό θα την καθιστούσε την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Αυστραλίας, ξεπερνώντας τη μεταγραφή του Μάρκο Τίλιο στη Σέλτικ τον Ιούνιο.