Απίθανη ανατροπή της Κοπεγχάγης στη ματσάρα με τη Γιουνάιτεντ των 10 παικτών - Πρόκριση για την Μπάγερν
i

©glomex

Απίθανη ανατροπή της Κοπεγχάγης στη ματσάρα με τη Γιουνάιτεντ των 10 παικτών - Πρόκριση για την Μπάγερν

Κώστας Τσιακλής 00:08 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:17 - 09.11.2023

Η Κοπεγχάγη πήρε μια σπουδαία νίκη με 4-3 κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των δέκα παικτών. Νίκη-πρόκριση για την Μπάγερν Μονάχου.

Σε μια απίθανη ματσάρα η Κοπεγχάγη επικράτησε με 4-3 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (των δέκα παικτών) και μπήκε δυναμικά στο κόλπο της πρόκρισης. Την ίδια ώρα η Μπάγερν Μονάχου νίκησε με 2-1 τη Γαλατασαράι και έκλεισε θέση στα νοκ-άουτ του Champions League.

Στο ματς που έγινε στο «Πάρκεν» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 3’. Ο Ράσμους Χόιλουντ πήρε την ασίστ από τον Σκοτ ΜακΤόμινεϊ και σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του για το 0-1. Ο ίδιος παίκτης πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 28’ για το 0-2. Μάλιστα ο Χόιλουντ είχε την ευκαιρία να κάνει χατ-τρικ όμως ο Γκράμπαρα σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι. Το ματς πήρε απρόσμενη εξέλιξη αφού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε με δέκα παίκτες στο 42’ λόγω αποβολής του Μάρκους Ράσφορντ για πάτημα σε αντίπαλο.

Η Κοπεγχάγη προειδοποίησε ένα λεπτό αργότερα όμως στάθηκε άτυχη αφού η πισινή κεφαλιά του Μπρούνο Φερνάντες σταμάτησε στο δοκάρι. Η Γιουνάιτεντ δεν έπιασε το μήνυμα και η Κοπεγχάγη μείωσε στο 45’ σε 1-2 με τον Μοχάμεντ Ελγιουνούσι. Οι Δανοί στο 45+9’ κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Χάρι Μαγκουάιρ και ισοφάρισαν σε 2-2 με τον Ντιόγκο Γκονσάλβες.

Στο 53’ η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να ξαναπάρει προβάδισμα όμως η προσπάθεια του Ντιόγκο Νταλότ βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και έφυγε άουτ. Στο 66’ η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ ζήτησε πέναλτι για χέρι, κάτι που τελικά δόθηκε μετά από χρήση του VAR. Ο Μπρούνο Φερνάντες ευστόχησε και έκανε το 2-3.

Η Κοπεγχάγη δεν τα παράτησε και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη περισσότερο. Στο 83' η ομάδα της Δανίας ισοφάρισε σε 3-3 με το κοντινό πλασέ του Λεράγκερ ενώ στο 87' με ωραίο βολέ ο Μπάρτζι έκανε το 4-3! Με τη νίκη της η Κοπεγχάγη ανέβηκε στους τέσσερις βαθμούς και προσπέρασε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είναι στην τελευταία θέση με τρεις.

Νίκη-πρόκριση για την Μπάγερν Μονάχου κόντρα στη Γαλατασαράι

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με 2-1 της Γαλατασαράι και πέρασε στα νοκ-άουτ του Champions League. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Βαυαρούς ήταν ο Χάρι Κέιν που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του. 

Η Μπάγερν Μονάχου απείλησε για πρώτη φορά στο 5’ με το σουτ του Χάρι Κέιν που σταμάτησε ο Μουσλέρα. Οι Βαυαροί έφτασαν κοντά στο γκολ ένα λεπτό αργότερα όμως η προσπάθεια του Ουπαμεκανό κατέληξε άουτ. Στο 22’ η Μπάγερν απείλησε ξανά με το ωραίο σουτ του Σανέ από το όριο της περιοχής όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

Στο 43’ η Γαλατασαράι έγινε για πρώτη φορά επικίνδυνη, με τον Μάουρο Ικάρντι να φεύγει σε θέση βολής όμως να μην μπορεί να νικήσει τον Μάνουελ Νόιερ. Η πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος ήταν για την Μπάγερν, η οποία στάθηκε άτυχη στο 53’ αφού το σουτ του Χάρι Κέιν σταμάτησε στο δοκάρι. Η Γαλατασαράι σκόραρε στο 62’ με τον Γιλμάζ όμως το γκολ ακυρώθηκε ορθώς για οφσάιντ.

«Σβηστή» νίκη της Άρσεναλ επί της Σεβίλλης, τρίποντο - χρυσάφι για την Αϊντχόφεν
CHAMPIONS LEAGUE

23:56 - 08.11.2023

«Σβηστή» νίκη της Άρσεναλ επί της Σεβίλλης, τρίποντο - χρυσάφι για την Αϊντχόφεν

Η Άρσεναλ είχε εύκολο βράδυ στο «Emirates», εκεί όπου επικράτησε εύκολα με 2-0 της Σεβίλλης. Την ίδια ώρα, νίκη πανηγύρισε και η Αϊντχόφεν, η οποία πήρε σημαντικό τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει για να βρεθεί στους «16» του UEFA Champions League.

Τελικά το γκολ ήρθε για την Μπάγερν Μονάχου στο 81’. Ο Κίμιχ εκτέλεσε το φάουλ, ο Χάρι Κέιν έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 1-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά το γκολ είχε ακυρωθεί για οφσάιντ. Ο Άγγλος επιθετικός σκόραρε προ κενής εστίας στο 86’ και έκανε το 2-0. Η Γαλατασαράι κατάφερε να μειώσει στο 90+3' με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Σεντρίκ Μπακαμπού. Μάλιστα ο Μπακαμπού θα μπορούσε και να ισοφαρίσει σε 2-2 ωστόσο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα λίγο αργότερα.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Μπάγερν Μονάχου έκανε το 4/4 και με 12 βαθμούς κλείδωσε την πρόκριση της στα νοκ-άουτ. Από την άλλη η Γαλατασαράι έμεινε στους τέσσερις βαθμούς και θα διεκδικήσει την πρόκριση της με Κοπεγχάγη και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ