«Σβηστή» νίκη της Άρσεναλ επί της Σεβίλλης, τρίποντο - χρυσάφι για την Αϊντχόφεν
i

© Glomex

«Σβηστή» νίκη της Άρσεναλ επί της Σεβίλλης, τρίποντο - χρυσάφι για την Αϊντχόφεν

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:56 - 08.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:14 - 09.11.2023

Η Άρσεναλ είχε εύκολο βράδυ στο «Emirates», εκεί όπου επικράτησε εύκολα με 2-0 της Σεβίλλης. Την ίδια ώρα, νίκη πανηγύρισε και η Αϊντχόφεν, η οποία πήρε σημαντικό τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει για να βρεθεί στους «16» του UEFA Champions League.

H Άρσεναλ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα κόντρα στη Σεβίλλη, της οποίας και επικράτησε με σκορ 2-0 στο «Emirates». Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα του Αρτέτα, αρχίζει δειλά - δειλά να γράφει το όνομα της, ανάμεσα στις ομάδες που αναμένεται να βρεθούν στους «16» του UEFA Champions League

Το παιχνίδι δεν είχε και πολλές μεγάλες ευκαιρίες, όμως οι περισσότερες ανήκαν στη γηπεδούχου. Η πρώτη ήρθε από τον Ζορζίνιο στο 27' και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έγινε το 1-0. Ο Σάκα τροφοδότησε τον Τροσάρντ και εκείνος μέσα  στην περιοχή έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας. 

Η υπεροχή των «κανονιέρηδων» συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τον Χάβερτζ να επιχειρεί ένα ωραίο σουτ, το οποίο κατέληξε εκτός εστίας στο 55'. Όμως το 2-0 ήρθε και το έφερε ο Σακά, ο οποίος έκανε μία εξαιρετική ατομική προσπάθεια, η οποία και κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Άρσεναλ πλέον βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με 9 βαθμούς.   

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ - ΛΑΝΣ 1-0

Την ίδια ώρα, η Αϊντχόφεν «καθάρισε» τη Λανς με ένα και μοναδικό γκολ, το οποίο έφερε ένα τρίποντο-χρυσάφι στους Ολλανδούς, στην προσπάθεια που κάνουν για παρουσία στους «16». Μοναδικός σκόρερ του αγώνα ο Μπακαγιόκο, ο οποίος στο 12' εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Λουκ Ντε Γιόνγκ. 

Ο τελευταίος ζήτησε πέναλτι τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως ο διαιτητής έδειξε «παίζετε». Ακολούθησε η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Μασάδο, ο οποίος στο 43' αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με κόκκινη για τη φιλοξενούμενη, η οποία είδε τον Γκουλαβόγκουι να αποχωρεί με δεύτερη κίτρινη. Ο ίδιος, στο 88ο λεπτό, έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το 1-1. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ 2ο ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ UEFA CHAMPIONS LEAGUE:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: