Καν και Ματέους τσακώθηκαν στον αέρα πριν από τον αγώνα με τη Ντόρτμουντ

Ο Όλιβερ Καν

i

©Photo by Stefan Matzke - sampics/Getty Images

Καν και Ματέους τσακώθηκαν στον αέρα πριν από τον αγώνα με τη Ντόρτμουντ

Sportal newsroom 11:10 - 02.04.2023

Όλιβερ Καν και Λοτάρ Ματέους είχαν μια... live αψιμαχία για τον τρόπο που ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν απολύθηκε, πριν από τον αγώνα της Μπάγερν με τη Ντόρτμουντ.

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε εύκολα της Ντόρτμουντ με 4-2 στο Allianz Arena και πέρασε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Λίγο πριν το ματς όμως δύο θρύλοι των Βαυαρών είχαν... μια live αψιμαχία. Συγκεκριμένα ο Όλιβερ Καν και ο Λοτάρ Ματέους τσακώθηκαν στον αέρα του Sky για τον τρόπο που η Μπάγερν απέλυσε τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Προφανώς κανείς από τους δύο δεν έκανε πίσω, παρόλο όμως που λίγο αργότερα οι Βαυαροί έδιναν ίσως το πιο σημαντικό αγώνα του πρωταθλήματος. 

Ο Ματέους δεν συμφωνούσε με τον τρόπο που απολύθηκε ο Νάγκελσμαν σε καθαρά ηθικό επίπεδο, λέγοντας πως δεν είναι ωραίο να μαθαίνει άλλος τα νέα της απόλυσής του από τα social media. Ο Γερμανός τεχνικός υπενθυμίζεται ότι την ώρα που η Μπάγερν έλυνε το συμβόλαιό του, εκείνος βρισκόταν σε διακοπές για σκι. 

«Σίγουρα κανείς από την Μπάγερν είχε την ευθύνη για τη διαρροή. Δεν είμαστε αυτόχειρες. Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι το πρώτο πρόσωπο που έπρεπε να το μάθει ήταν ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Δεν θέλεις να πεις σε έναν προπονητή από το τηλέφωνο ότι σταματάει. Τουλάχιστον, δεν είναι αυτό το στιλ μου και δεν είναι ούτε το στιλ της Μπάγερν», σχολίασε ο Καν, ενώ αμέσως μετά «επιτέθηκε» στον Ματέους. 

Άγριος καυγάς ανάμεσα στον Νάγκελσμαν και τον Μανέ μετά την πρόκριση της Μπάγερν Μονάχου κόντρα στην Παρί
BUNDESLIGA

12:41 - 29.03.2023

Άγριος καυγάς ανάμεσα στον Νάγκελσμαν και τον Μανέ μετά την πρόκριση της Μπάγερν Μονάχου κόντρα στην Παρί

Μετά τη νίκη (2-0) και την πρόκριση της Μπάγερν Μονάχου κόντρα στην Παρί για τη φάση των «16» του Champions League, Νάγκελσμαν και Μανέ ήρθαν σε σύγκρουση, με τον τελευταίο να έχει αρκετά παράπονα για τον χρόνο συμμετοχής του.

«Σε ρωτάω Λόταρ. Τι εννοείς πραγματικά με το Mia San Mia, όταν πάντα υποθέτεις ότι δεν ισχύει πλέον το Mia San Mia; Απλά το τοποθετείς εκεί και ο καθένας μπορεί να επιλέξει τι σημαίνει».

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια απαντώντας στον Καν: «Όλιβερ, δεν κάνω προσωπικό πόλεμο εναντίον σου. Μπορείς να με καλέσεις οποιαδήποτε στιγμή. Γνωρίζω κόσμο στην Μπάγερν που ίσως δεν ξέρεις ούτε εσύ και τους μιλάω. Δεν είπα ότι πηγαίνει προς το χειρότερο, αλλά ότι διαφοροποιείται».

Η λογομαχία δεν σταμάτησε εκεί όμως με τον παλαίμαχο τερματοφύλακα να λέει: «Ίσως κάποιος από εμάς υποφέρει από προβλήματα μνήμης. Ακόμα και στην εποχή μας -ίσως μπορείς να θυμηθείς- πάντα υπήρχαν αποφάσεις που δεν ήταν εύκολες και οι οποίες -και αυτό είναι το πιο σημαντικό- έπρεπε να ληφθούν για την επιτυχία του συλλόγου. Και αυτές δεν ήταν πάντα δημοφιλείς. Αλλά γι' αυτήν την υπόνοια ότι δεν διατηρούμε το στιλ της Μπάγερν, θα ήμουν πολύ, πολύ προσεκτικός».

«Γνωρίζω ότι ο Όλιβερ Καν λέει ψέματα. Ήθελε απλά να μας αποσπάσει από τα προβλήματά του και γι' αυτό μου επιτέθηκε. Όμως ήμουν προετοιμασμένος γι' αυτό. Λέω απλά αυτά που ακούω, βλέπω και αισθάνομαι. Η χρονολογική σειρά που περιγράφηκε από τον Καν δεν ταιριάζει», σχολίασε ο Ματέους στο ημίχρονο του αγώνα για το πότε ο Νάγκελσμαν έμαθε ότι απολύθηκε. 

Το Sky μάλιστα έβγαλε στη φόρα μια δήλωση του μάνατζερ του Νάγκελσμαν, στην οποία ο Γερμανός προπονητής ανέφερε ότι έμαθε τα νέα της απομάκρυνσής του από τα social media. Το κανάλι επικοινώνησε με τον αθλητικό διευθυντή της Μπάγερν, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, αλλά δεν πήρε απάντηση. «Αυτό τα λέει όλα. Δεν θα πω κάτι περισσότερο για τον Όλιβερ Καν», ήταν τα λόγια του Ματέους.