Η αντίδραση της Μπάγερν Μονάχου στην απόφαση του Τσάμπι Αλόνσο να παραμείνει στη Λεβερκούζεν
i

©Photo by Tom Weller/picture alliance via Getty Images

Η αντίδραση της Μπάγερν Μονάχου στην απόφαση του Τσάμπι Αλόνσο να παραμείνει στη Λεβερκούζεν

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:16 - 31.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:19 - 31.03.2024

Ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν Μονάχου Μαξ Έμπερλ μίλησε για την απόφαση του Τσάμπι Αλόνσο να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Λεβερκούζεν.

Ο Τσάμπι Αλόνσο μένει στη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο Ισπανός προπονητής, ο πιο περιζήτητος σε όλη την Ευρώπη μετά τον ρόλο του στην γερμανική ομάδα, θα συνεχίσει στον σύλλογο, τον οποίο θα αναδείξει πρωταθλητή στη Bundesliga, τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν.

Ο 42χρονος τεχνικός το ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (29/03) σε συνέντευξη Τύπου και έκλεισε με αυτόν τον τρόπο τις πόρτες στις υποψήφιες ομάδες που επιθυμούσαν την υπογραφή του.

Ο Τσάμπι Αλόνσο έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026, αλλά ομάδες όπως η Μπάγερν Μονάχου και η Λίβερπουλ τον είχαν στην πρώτη θέση της λίστας τους για να αναλάβει τον πάγκο τους την επόμενη σεζόν.

Ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν, Μαξ Έμπρελ σχολίασε την απόφαση του Αλόνσο να παραμείνει στις ασπιρίνες, λέγοντας: «Ήταν ξεκάθαρο για μένα ότι δεν θα έφευγε από τη Λεβερκούζεν, τον ξέρω», τόνισε.

«Η απόφαση του Τσάμπι δεν με επηρέασε καθόλου γιατί ψάχναμε αλλού για πολύ καιρό. Ο Τσάμπι είναι ένας αξιότιμος άνθρωπος. Ένας κύριος. Το ήξερα γιατί είχα ήδη διαπραγματευτεί μαζί του με τη Γκλάντμπαχ όταν ήταν ακόμα στο Σαν Σεμπαστιάν. Γι' αυτό ήταν ξεκάθαρο για μένα ότι δεν θα έφευγε από τη Λεβερκούζεν», δήλωσε μετά την ήττα των Βαυαρών από την Ντόρτμουντ.

Ερωτηθείς για το αν ο Νάγκελσμαν είναι στη λίστα των υποψηφίων για τη θέση του προπονητή στην Μπάγερν, είπε: «Νάγκελσμαν; Ξέρω ότι αυτό ενδιαφέρει ολόκληρο το κοινό και ότι όλοι θέλουν να συμμετέχουν στις ιδέες που έχουμε. Έχω πει πολλές φορές ότι διερευνούμε τις επιλογές μας. Δεν έχω σχολιάσει ποτέ ένα όνομα», ανέφερε.