Ποια είναι πραγματικά η Μπάγερν Μονάχου που σόκαρε ο Ολυμπιακός!

Μπάγερν Μονάχου

i

© Glomex

Ποια είναι πραγματικά η Μπάγερν Μονάχου που σόκαρε ο Ολυμπιακός!

Πάνος Κορομηλάς 21:39 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:52 - 12.03.2024

Τα «μωρά» του Ολυμπιακού «άλωσαν» το Μόναχο και πήραν μια ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του UEFA Youth League, πετώντας έξω την πανίσχυρη Μπάγερν. Ένα σύνολο γεμάτο ταλέντο, με παίκτες που μετρούν σημαντικές διακρίσεις και έχουν πολύ υψηλή χρηματιστηριακή αξία.

Οι νέοι του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία!

Έδωσαν συνέχεια στην ονειρική τους πορεία φέτος στο Youth League, έκαναν... πάρτι στο Μόναχο και υπέταξαν την πανίσχυρη Μπάγερν. Οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο μέρος, πέτυχαν τρία τέρματα με τους Μουζακίτη, Παπακανέλλο και Κωστούλα και έδειξαν πως δεν έχουν φτάσει τυχαία ως εδώ. Το μόνο που κατάφεραν οι Βαυαροί ήταν να μειώσουν στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς όμως κάποιο αντίκρισμα και έτσι οι παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου, έδωσαν ραντεβού στα ημιτελικά. Εκεί θα βρουν την Ναντ, που επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι της Κοπεγχάγης.

Το μέγεθος της Μπάγερν δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην προσπάθεια των νέων του Ολυμπιακού, αφού πρόκειται για μια χρυσή γενιά παικτών, με πολλές διακρίσεις και μεγάλα φόντα εξέλιξης.

«Χρυσή» γερμανική γενιά

Η ακαδημία των Βαυαρών διαθέτει αστείρευτο ταλέντο και είναι ίσως από τις κορυφαίες στον κόσμο στην «παραγωγή» νέων παικτών. Αρκετά από τα παιδιά που βρέθηκαν σήμερα απέναντι στον Ολυμπιακό, είναι μέλη μιας χρυσής γενιάς για την εθνική ομάδα της Γερμανίας.

Μιας γενιάς που μέσα στο 2023 κατέκτησε το Euro αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στα γήπεδα της Ουγγαρίας, οι Γερμανοί είχαν μια εξαιρετική πορεία μέχρι τον τελικό. Εκεί αναμετρήθηκαν με την Γαλλία και πήραν τον τίτλο στη διαδικασία των πέναλτι.

Λίγο αργότερα, έφτασαν και στην κορυφή του κόσμου στη διοργάνωση της Ινδονησίας, αφήνοντας πάλι τη Γαλλία στη δεύτερη θέση. Η Μπάγερν Μονάχου, που πέταξε εκτός ο Ολυμπιακός, είχε μέσα σε αυτήν την ομάδα τέσσερις παίκτες που έφτασαν στην κορυφή του κόσμου. Ο τερματοφύλακας, Μαξ Σμίτ, ο αμυντικός, Μαξ Χένινγκ, ο μέσος Κουρτ Ρέγκερ και ο κεντρικός επιθετικός Ρόμπερτ Ράμσακ.

Το μεγάλο αστέρι και η μεταγραφή των 4,5 εκατομμυρίων

Ο Κροάτης Λόβρο Ζβόναρεκ, θεωρείται ως το μεγαλύτερο ταλέντο της ομάδα του Μονάχου. Ένας παίκτης με προοπτική να παίξει άμεσα στην πρώτη ομάδα. Τη φετινή σεζόν μετρά οκτώ γκολ και οκτώ ασίστ σε 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το γεγονός πως ο σύλλογος δε διστάζει να βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη, προκειμένου να αποκτήσει κάποια από τα πιο λαμπερά ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η απόκτηση του Τζόνα Κούσι - Ασαρέ, από την ΑΙΚ Στοκχόλμης στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Οι Γερμανοί δαπάνησαν 4,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρουν στο Μόναχο και αυτός ήδη έχει αρχίσει να κάνει απόσβεση, με τρία γκολ σε τέσσερις συμμετοχές. Αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για ένα παιδί που είναι μόλις 16 ετών, γίνεται αντιληπτό πως δίνεται μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη των φυτωρίων του συλλόγου.